Nyhed

CPH:DOX offentliggør musikprogrammet for 2020

GAFFA.dk – alt om musik

Koncerter med blandt andet Little Dragon, Moses Boyd og Zaar kan opleves på den internationale dokumentarfilmfestival

Fra den 18. til 29. marts i år byder dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX atter indenfor til 12 dage med dokumentarfilm, kunst, debatter, events og koncerter.

Selvom det endelige festivalprogram først afsløres den 20. februar, har CPH:DOX offentliggjort det fulde musikprogram for 2020. Programmet omfatter adskillige musikfilm i serien SOUND & VISION og koncerter i serien AUDIO:VISUALS, hvor musik og kunst mødes. Udvalgte koncerter finder sted før festivalens åbningsdato den 18. marts.


Blandt andet spiller den elektroniske dreampop-gruppe Little Dragon (billedet) i Vega den 10. marts. De fire svenskerne i Little Dragon har siden 2007 udgivet fem studiealbum, leveret hits som ”Wildfire”, ”Ritual Union” og ”Twice” og samarbejdet med blandt andet Gorillaz, Mac Miller, De La Soul og Flume. Deres kommende album, New Me, Same Us, udkommer den 27. marts i år.

LÆS OGSÅ: Pletvise højdepunkter fra Göteborgs festlige firkløver

Af andre internationale kunstnere kan blandt andet nævnes den eksperimenterende elektroniske musiker Actress og den britiske, producer og trommeslager Moses Boyd, der har arbejdet sammen med navne såsom Little Simz og Sampha.


Der er også tilføjet flere danske navne til festivalen, heriblandt Sara Flindt, der går under aliaset ZAAR. Med sin elektroniske pompøsitet var Zaar en af de upcoming kunstnere, GAFFA anbefalede at holde øje med i 2018. Hun har lavet musik til filmen Homesick, som også kan opleves på årets udgave af CPH:DOX. 

Josefine Struckmann, der tidligere udgjorde punkduoen MOR sammen med danske MØ, gæster også festivalen under sit soloalias, Nurse. Nurse kan opleves live i forbindelse med premieren på Eva Marie Rødbros dokumentar I Love You I Miss You I Hope I See You Before I Die, som hun har lavet soundtracket til.

LÆS OGSÅ: HOLD ØJE MED: Fire favoritter fra vækstlaget


Filmserien SOUND & VISION består af årets bedste musikfilm og tæller dokumentarer om blandt andet 70’er-punkbandet The Clash, den eksperimenterende ”vanvids-musiker” Frank Zappa og art-rock/synthpop-gruppen Talk Talk.

Koncerterne i AUDIO:VISUALS er sat i salg, mens billetsalget til musikfilmene i SOUND & VISION starter 20. februar via CPH:DOX’s hjemmeside. Se det fulde line-up herunder:

AUDIO:VISUALS:


Moses Boyd - 24/2 - Hotel Cecil

Jerusalem in My Heart + Lucrecia Dalt + Kali Malone - 5/2- Alice

Little Dragon - 10/3 - VEGA


Felix Kubin (film og koncert) - 18/3- ALICE

I Love You I Miss You I Hope I See You Before I Die + intimkoncert med Nurse - 18/3 - Aveny-T

Chassol - 19/3 - Hotel Cecil


Zu feat. Lillevan present Terminalia Amazonia - 19/3 - ALICE

Prelle (film & mini koncert) - 20/3 - Aveny-T

Sir Was - 20/3 - VEGA


Opening Party feat. Lisbon Beat, DJ Nigga Fox + DJ’s: Rita Maia & Malika - 20/3 - Kunsthal Charlottenborg

Actress + Young Paint (live AV/AI) - 21/3 - Pumpehuset

MANNA x CPH:DOX: Kilo Kish, Necklace, Nadia Tehran & BischBusch + visuals af Magnus Pind - 21/3 - KPH Volume


Aleksi Peräla & Alice Topsøe + support: Deb Foam - 21/3 - Xenon i Huset-KBH

Climate Symphony - 22/3 - Aveny-T

Felicia Atkinson & Ben Rivers - 25/3 - Kunsthal Charlottenborg


Plaid - 26/3 - VEGA

ZAAR (koncert + kortfilmen ‘Homesick’)  - 27/3 - URBAN 13

1900 - 28/3 - VEGA


Final Party feat. Teebs - 28/3 - Hotel Cecil

 

SOUND & VISION:


Lisbon Beat
Dansabel og politisk gadefest i Lissabons forstæder, hvor folk danser til deres eget afro-portugisiske beat

White Riot
The Clash i front for 70'ernes Rock Against Racism-bevægelse, der med punk og reggae som soundtrack samlede Englands unge.

Aznavour By Charles
Et filmisk selvportræt af en af Frankrigs mest ikoniske kunstnere, optaget af manden selv over en periode på 70 år.


Felix in Wonderland
En charmerende rundvisning i det tyske synthesizer-geni Felix Kubins musikalske vidunderverden. Analog lyd på analog film.

Oh Les Filles!
Fra pæne piger til kunstneriske ikoner: de franske kvinder har taget magten, scenen og mikrofonen. Mød Françoise Hardy, Charlotte Gainsbourg, Christine and the Queens med flere.

Other Like Me
Fra performance-kunst til øredøvende industrial. Historien om pionererne Throbbing Gristle, fortalt for første gang på film af kunstnerne selv.


All I Can Say
Forsangeren Shannon Hoon fra Blind Melon dokumenterede sit liv på et VHS-bånd helt op til sin død. Et unikt (selv)portræt og en tidskapsel af 90'er-kultur.

Pavarotti
Manden der gav sit liv til musikken og en stemme til verden. Den prisvindende instruktør Ron Howard løfter scenetæppet for et ikon, der bragte operaen til folket.

Prelle - Lytter til mig selv
Fortiden har indhentet den småkriminelle rapper Rikke Prelle. En kamp mellem drømme og forventninger i en blanding af dokumentarisme, musikvideo og magisk realisme


Pearl of the Desert
Musikalske D-vitaminer fra Indiens ørken i en smuk fortælling om en dreng med en utrolig stemme og en drøm om at leve af sin sang.

Max Richter's Sleep
Hvordan lyder musik, når den høres i søvne? Oplev den geniale komponist i aktion under arbejdet med sit monumentale mesterværk Sleep.

Sisters With Transistors
Historien om de kvindelige pionerer indenfor elektronisk musik, der gennem radikale eksperimenter med maskinen og dens frigørende teknologier omdefinerede musikken.


American Rap Star
Ansigtstatoveringer, stofmisbrug og tidlig død. Få historien om SoundCloud-rappen og dens skandaløse miljø.

On The Record
Fra ofre til krigere. Tre kvinder står frem med voldtægtsanklager mod "the godfather of hiphop" – og nu musikkens svar på Harvey Weinstein – Russell Simmons.

Keyboard Fantasies: The Beverly Glenn-Copeland story
75 år, transkønnet, sort og pludselig genstand for en ny generations kærlighed. Tag med på en rørende tidsrejse med den kosmiske new-age synthmusiker fra Philadelphia.


In A Silent Way
Hvad gør man, når det band, man vil lave en film om, bare nægter? Det åbenlyse svar er jo at lade være. Men hvis nu man er dybt uenig i, at verden ikke behøver en film om de mesterlige Talk Talk? En charmerende filmessay om jagten efter selv det mindste halmstrå.

Zappa
Med hidtil uset adgang til Frank Zappas eget arkiv har instruktør Alex Winter lavet den definitive film om musikikonet.

ANNONCE