Nyhed

Mazzy Star-musikeren David Roback er død

GAFFA.dk – alt om musik

Blev kun 61 år

Multiinstrumentalisten og produceren David Roback (til højre på foto) er død, 61 år gammel, af ikke offentliggjorte årsager, skriver Pitchfork. Kunstneren, som var medstifter af den meget roste gruppe Mazzy Star, var en vigtig del af Los Angeles' neo-psykedelia-scene i 80'erne og spillede før Mazzy Star-tiden i bands som Rain Parade og Opal.

Den største succes nåede han dog med Mazzy Star, som blev dannet i 1989 i Santa Monica, Califonien af David Roback og hans daværende kæreste, sangeren Hope Sandoval (til venstre på foto)

Mazzy Star udgav tre overvejende afdæmpede, men intense album i 1990, 1993 og 1996 og fik deres største hit i 1993 med "Fade into You", en sang, som stadig jævnligt bliver spillet på P6 Beat. Herefter gik de hver til sit, og Roback, der var gruppens primære komponist, begyndte at samarbejde med blandt andre Chemical Brothers og producere andre kunstnere, mens Hope Sandoval indledte en karriere i front for gruppen Hope Sandoval & The Warm Inventions.

I 2011 udgav Mazzy Star deres første single i 15 år, og i 2012 tog de ud på deres første turné siden 2000, og hvor de blandt andet besøgte VoxHall og Amager Bio. I 2013 udsendte de deres første album i 17 år, Seasons of Your Day, som fik flotte anmeldelser, også i GAFFA. I 2016 udgav de deres hidtil seneste udspil, ep'en Still. Samme år udgav Hope Sandoval et nyt album med The Warm Inventions. Mazzy Stars trommeslager Keith Mitchell døde i 2017.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Den tilbagevendte gruppe trænger stadig dybt ind uden at hæve stemmen eller skrue op for forstærkeren

Hør Mazzy Stars klassiker "Fade into You":

 

ANNONCE