Nyhed

Ny video: Massive Attack smelter skuespillerindes ansigt

Cate Blanchett lægger ansigt til dyster video fra triphop-pionererne

Massive Attack har løftet sløret for en ny musikvideo, hvori skuespillerinden Cate Blanchett medvirker. Det skriver NME. Du kan se "The Spoils" her forneden.

I den John Hillcoat-instruerede video ser man Blanchetts ansigt forandre sig og ændre form, før det bliver til sten og langsomt går i opløsning.

"The Spoils", hvorpå Hope Sandoval (Mazzy Star) medvirker, blev for nyligt afsløret via bandets nye app Fantom. Den er designet til dels af gruppens Robert del Naja og blev lanceret tidligere i år. Den er blevet beskrevet som en "sensorisk musikafspiller, der remixer og omskriver sange unikt ud fra forhold i omgivelserne inklusiv sted, bevægelse, tidspunkt på dagen, hjerterytme og det integrerede bevægende billedkamera."

Massive Attack er kendt som et af de mest innovative og indflydelsesrige bands fra 90'erne og spiller en unik blanding af hiphop, sjælfyldte melodier, dub og samples af alt fra punk til hiphop. De har på verdensplan solgt over 11 millioner album.

Flere af deres udgivelser er kåret som værende blandt de bedste i verden – bl.a. er nummeret "Unfinished Sympathy" fra deres debutalbum "Blue Lines" igen og igen blevet kåret som verdens bedste sang af forskellige engelske musikmedier.

Gruppen har rødder i det toneangivende dj-kollektiv The Wild Bunch, der havde sin gang i Bristol i midt 80'erne, og som var kendt for at blande genrer fra punk til reggae. Kollektivet ophørte i slutningen af 80'erne, og ud fra det dannede de to medlemmer, Andrew "Mushroom" Vowles og Grant "G" Marshall Massive Attack med den lokale graffitikunstner og rapper 3D, Robert del Naja.

Med dette line-up satte de for alvor deres fingeraftryk på den – dengang – helt nytænkende og hypede triphop-genre. Bandet blev dermed forbilleder for den elektroniske musik op gennem 90'erne. Samtidig var de en vigtig del af de kunstnere, som fik sat den engelske by Bristol på landkortet. Andre kunstnere fra Bristol tæller blandt andet Portishead, Tricky og produceren Nellee Hooper (Björk, U2, Madonna med flere).

Massive Attack udgav i januar ep'en "Ritual Spirit". GAFFAs anmelder Jens Dræby kvitterede med fire stjerner og skrev: "Det begynder festligt på denne første udgivelse af originalt materiale siden Heligoland og efterfølgende remixeri. I hvert fald så festligt som det kan blive, når triphoppens patriarker øger tempoet, mindsker længden og får hæderligt besøg fra en gammel makker."

Du kan derudover fange triphop-pionerne i København den 16. august, hvor de indtager Forum. Det sker efter, at billetterne til deres koncert på TAP1 i februar blev revet væk på under et døgn.

Se "The Spoils" her:
 

ANNONCE