Nyhed

Nephew-sangerinde udsender solosingle

GAFFA.dk – alt om musik

Kh Marie er klar med "Ind i mørket"

Den aarhusianske sanger og sangskriver Marie Koldkjær Højlund, der nok især er kendt som medlem af nu pauseholdende Nephew siden 2017, har udgivet sin første solosingle. Titlen er "Ind i mørket", og sangen bliver udsendt under kunstnernavnet Kh Marie. Hør nummeret nedenfor.

Marie Koldkjær Højlund beskriver "Ind i mørket" som "en kærlighedserklæring til natten" og "soundtracket til køreturen alene på de små landeveje langs heden og gåturen gennem byen sent om natten i slowmotion."


Sangskriveren udtaler i en pressemeddelelse: ”Det er første gang, jeg udgiver noget selv, hvor jeg synger på dansk. Det er, som om jeg har genfundet det danske sprog i tiden i Nephew. Det er jo tit dét, der er allertættest på, som kan virke allermest sårbart og ærligt, og derfor er det først nu, jeg er nået til et sted, hvor jeg tør stå ved afgrunden og blive der.”

"Ind i mørket" er første forløber for Kh Maries debutalbum, Intet er nok, der kommer til at byde på elektronisk popmusik og udkommer i sensommeren på pladeselskabet Escho (When Saints Go Machine, Iceage, Yangze med flere).

LÆS OGSÅ: Simon Kvamm annoncerer nyt band – og koncerter


Hør "Ind i mørket" – artiklen fortsætter under sangen:

Marie Koldkjær Højlund er en erfaren musiker, som indledte karrieren som keyboardspiller og korsanger i den aarhusianske indiepopgruppe Tiger Tunes, der udgav et enkelt album tilbage i 2003. Senere har hun udsendt to engelsksprogede album i 2008 og 2012 som sanger og musiker i en anden aarhusiansk indiepopgruppe, Marybell Katastrophy. Endelig blev hun i 2017 medlem af Nephew som sanger, guitarist og keyboardspiller og medvirkede på deres 2018-album Ring-i-Ring og den tilhørende turné, der sluttede på Smukfest 2019.


LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Aldrig har vi haft det så godt

Højlund er desuden lydkunstner og har sammen med Morten Riis under kunstnernavnet The Overheard blandt andet skabt en lydinstallation til Ofelia Plads i København og Mindeparken i Aarhus i forbindelse med Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017. Igennem hele 2018 lod de på en hjemmeside Nephews nye sange styre live af tempoet på en kæmpevindmølle i Thy.

Derudover har Højlund skabt musik til og medvirket i forskellige teaterforestillinger, for eksempel den Reumert-vindende forestilling Lyden af de skuldre, vi står på fra 2017, som genopsættes på Aarhus Teater med repremiere 31. januar og spiller til og med marts. Hun har også skabt lyduniverset til performancegruppen Hotel Pro Formas forestilling Amduat – en iltmaskine, som kan opleves på Teater Republique i København i april og maj.


Oven i det hele har Højlund taget en kandidatgrad i lyddesign på Aarhus Universitet og skrevet en ph.d.-afhandling om lyd og støj på hospitaler, og hun er tilknyttet Aarhus Universitet som underviser på Institut for Kommunikation og Kultur.

ANNONCE