Nyhed

Retten har talt i sagen Aerosmith versus bandets trommeslager

GAFFA.dk – alt om musik

"Jeg er ekstremt skuffet"

Retten vil ikke tvinge Aerosmith til at genoptage deres trommeslager Joey Kramer i bandet, skriver Rolling Stone.

Som vi skrev om i går, har Aerosmiths trommeslager Joey Kramer (nummer to fra højre på foto) lagt sag an mod resten af bandet med krav om at blive genoptaget i gruppen forud for deres optrædener til MusiCares Person of the Year-velgørenhedseventet fredag den 24. januar – hvor bandet bliver kåret til "Person of the Year" – og Grammy-showet søndag den 26. januar. Han vil også tilbage til gruppens Las Vegas-koncertrække, der bliver genoptaget 29. januar og kører til og med juni.


Joey Kramer har været ude af det legendariske rockband siden sidste forår grundet en skulderskade, og herefter er trommerne blevet spillet af trommeteknikeren John Douglas. Aerosmith krævede, at Kramer skulle aflevere en prøve med hjemmeoptagelser for at finde ud af, om han var klar til at komme tilbage. Det gjorde Kramer, men bandet afviste ham med henvisning til, at Kramers spil "manglede energi".

Retten har dog allerede nu afgjort, at der ikke er tale om kontraktbrud, sådan som Kramer hævder, og Aerosmith kan derfor ikke tvinges til at genindlemme trommeslageren i orkesteret.

Retten skriver, citeret af Rolling Stone: "Som Kramer indrømmer, er der intet i parternes (bandet, red.) aftale, der skaber specifikke rettigheder eller forpligtelser med hensyn til de procedurer, der skal følges, når et medlem af bandet beslutter sig til at komme tilbage fra en midlertidig forhindring eller funktionsnedsættelse. Aftalen nævner simpelthen ikke det emne."  


LÆS OGSÅ: Aerosmiths tourbus fundet i skov efter 40 år

Kramer er ærgerlig. Til Rolling Stone siger han: "Selvom jeg er ekstremt skuffet over rettens afgørelse, respekterer jeg den. Jeg ved, at det at anlægge sag var lidt op ad bakke i betragtning af, at dokumenterne ikke nævner, hvad der skal ske, når et bandmedlemmer vender tilbage fra en skade eller sygdom. Imidlertid ventede bandet indtil 15. januar med at fortælle mig, at de ikke ville lade mig spille til awardshowene denne uge. Jeg kan holde mit hoved højt og vide, at jeg gjorde det rette – at kæmpe for min ret til at fejre succesen hos det band, jeg har brugt størstedelen af mit liv på at bygge op."

Joey Kramer var med til at danne Aerosmith i 1970 og har været medlem af bandet lige siden.


Aerosmith har trods striden inviteret Joey Kramer med til at optræde på den røde løber med dem ved de to store shows i denne uge, hvilket han modstræbende har accepteret.

Aerosmith giver koncert i Middelfart 21. juli, og så bliver det spændende at se, hvem der skal spille trommer dér.

LÆS OGSÅ: Aerosmith offentliggør opvarmning til dansk koncert


 

ANNONCE