Nyhed

Lyt: U2 synger coverversion af Led Zeppelin-klassiker

GAFFA.dk – alt om musik

Stadionrock-veteranerne U2 har lavet en coverversion af Led Zeppelins eviggrønne "Stairway to Heaven".

På U2's Facebookside har bandet delt en kort coverversion af Led Zeppelin-klassikeren "Stairway to Heaven". Den kan du lytte til nedenfor. 

Sangen er dedikeret til bandets irske roadies, som er kæmpe fans af Led Zeppelin og altid har spillet sangen i forskellige venues, når U2 har turneret.  


Bandet havde ellers forsvoret, at de nogensinde ville spille sangen, som altså har forfulgt dem i årevis. 

 


"Stairway to Heaven" udkom oprindeligt på Led Zeppelins ubetitlede fjerde album, (også kaldet Led Zeppelin IV) fra 1971. Den er siden blevet en guitar-evergreen, som amatørguitarister verden over må prøve kræfter med før eller senere. Det blev blandt andet understreget i kultfilmen Wayne's World, hvor en musikforretning forbyder kunderne at spille "Stairway to Heaven" i butikken.

For nyligt spillede sangeren, sangskriveren og multiinstimentalisten St. Vincent også sangen på sin Instagram, hvor hun skrev: "Siden guitarbutikkerne har været lukket, tænkte jeg, at I måske har savnet lyden af nogen, der fumler sig igennem "Stairway to Heaven". 

Led Zeppelin spillede sidst sangen, da de gav deres reunion-koncert i London tilbage i 2007. Tidligere på måneden fortalte Jimmy Page ifølge NME, at det er usandsynligt, at bandet vil turnere igen.ANNONCE