Nyhed

DR skruer op for musikken i en sommer uden festivaler

GAFFA.dk – alt om musik

Sommeren bliver ikke stille på DR's platforme

Alle sommerens store festivaler er som bekendt desværre enten aflyst, udskudt eller omdannet til streaming-events grundet regeringens forbud mod forsamlinger på flere end 500 personer til og med 31. august som følge af coronapandemien.

Det har fået DR til at skrue op for sin musikdækning i sommeren for at kompensere lidt for den tabte festivalsommer, og mediegiganten har netop præsenteret sit sommerprogram ved et pressemøde i DR Koncerthuset.

Festivalstemning på DR2

For GAFFA-læsere vil det nok være særligt interessant, at DR2 i samarbejde med en række festivaler vil vise liveoptrædener med nogle af kunstnerne fra programmerne på disse aflyste festivaler.

I samarbejde med festivalerne kan danskerne således opleve Roskilde Festival live på DR2 i uge 27 og SmukFest live på DR2 i uge 32, hvor danske kunstnere fra de aflyste festivalplakater optræder med deres musik. Og i fire programmer samarbejder DR med flere danske festivaler, når DR2 byder på Distortion på DR2, Tønder Festival på DR2, Copenhell på DR2 og Jazz på DR2 med fokus på forskellige musikgenrer som metal, jazz, elektronisk musik og folkemusik med minikoncerter.

Navnene på de optrædende i programmerne vil løbende blive offentliggjort, men man kan blandt andre opleve Clara, Joyce, Hugo Helmig og Malk de Koijn (billedet) i Roskilde Festival live på DR2, Dreamer’s Circus og Jonah Blacksmith på Tønder Festival på DR2, Bersærk og Konvent på Copenhell på DR2, og Løvdal og Windfeld og Ibraham Electric på Jazz på DR2.

I programserien DR2 bringer musikken ud bliver der desuden gået i dybden med én musikalsk genre i hvert program.

LÆS OGSÅ: Roskilde Festival 2020 genopstår – du skal bare bygge den selv

Mere festivalånd på P3 og P6 Beat

På radiosiden kan DR blandt andet præsentere "Musiksommer på P3 – tættere på musikken". P3 rykker i sommerhus og sender hver eftermiddag klokken 16-18 i ugerne 27-32 et program med en ny, dansk musiker, som fungerer som medvært, men også spiller et par numre live. Her er der fokus livemusik fra både store og upcoming danske navne.

Derudover sætter P3 med video og digitale formater fokus på de mange gæstende kunstnere på dr.dk og sociale medier

P6 Beat sætter i sit nye sommerprogram "Uden" fokus på alle de festivaler og koncerter, vi må undvære i år. Værterne er daglig vært på P6 Camilla Jane Lea og bassist i bandet Mew, Johan Wohlert, der også skulle have spillet en række koncerter hen over sommeren med Mew. De to sender i fem uger fra uge 28 alle hverdage fra 10-12 med livemusik fra kendte og mindre kendte danske kunstnere.

"Noget om helte" er en anden ny serie på P6 Beat. Gennem fem programmer møder Mikael Simpson sine danske helte indenfor musikproduktion, sangskrivning og tekster. Programmet sendes hver søndag fra 10-12 fra uge 28.

LÆS OGSÅ: Spillested i København inviterer til gårdkoncerter hen over sommeren

DR1: Tim Christensen lærer dig at skrive sange – og danske sangere tager på sommertogt

I den nye programrække Mesterlære på DR1 lærer Tim Christensen fra Dizzy Mizz Lizzy i ét afsnit af udsendelsesrækken danskerne at skrive sange. Med DR's egne ord "et program for de nysgerrige, der gerne vil tættere på dem, der kan noget og måske lære noget af dem."

Et af sommerens andre nye formater på DR1 er Sommertogtet – lyden af vores land, hvor skuespiller Troels Lyby i en programserie, der kommer Danmark rundt, inviterer kendte, danske kunstnere som Lis Sørensen, Mads Langer og Peter Sommer med om bord til musikalske fortolkninger.

Også P2, P4, P5 og P8 præsenterer nye musikprogrammer med blandt andre Julie Berthelsen og Lars Lilholt.

Læs hele oversigten over DR's omfattende musikdækning i sommeren 2020

ANNONCE