Nyhed

James Corden takker BTS for at støtte Black Lives Matter – ved at vise Carpool Karaoke-klip

GAFFA.dk – alt om musik

K-pop-gruppen synger børnesangen "Baby Shark"

James Corden har takket K-popgruppen BTS for deres engagement i Black Lives Matter-bevægelsen ved at vise et ikke tidligere offentliggjort med gruppen, hvor de synger børnesangen "Baby Shark". Det skete mandag aften lokal tid i det amerikanske tv-show The Late Late Show. Se klippet ovenfor.

BTS har gjort sig bemærket ved at støtte Black Lives Matter med en million dollars og samtidig opfordret deres mange fans til også at støtte bevægelsen, der bekæmper systemisk racisme mod sorte. Organisationen har oplevet stor international interesse oven på en hvid amerikansk politibetjents drab på den ubevæbnede sorte George Floyd i Minneapolis, Minnesota 25. maj, og der demonstreres mod racisme over hele verden lige nu.


BTS' fans har nu også samlet en million dollars ind til Black Lives Matter.

LÆS OGSÅ: Pladeselskab stopper brugen af genrebetegnelsen "urban" – "det hører fortiden til"

BTS har desuden fået deres fans til at kommentere mere eller mindre racistiske tweets på en humoristisk måde. Tweets med hashtagget #AllLivesMatter – der kan ses som en relativering af #BlackLivesMatter – og det mere regulært racistiske #WhiteLivesMatter er således blevet kommenteret med glade videoer med den syngende og dansende K-pop-gruppe og andre K-pop-kunstnere, som forhåbentlig kan muntre de formodet bitre personer bag hashtaggene lidt op, så de kan få et mere positivt menneskesyn.


Alt dette fortjener BTS en stor tak for, synes James Corden, og det gør han så ved at vise følgende underholdende Carpool Karaoke-klip – med en ironisk kommentar til Donald Trumps trusler om at sende militæret ind for at stoppe plyndringer og hærværk i forbindelse med Black Lives Matter-demonstrantioner i USA: "Det står klart for mig, at de eneste tropper, vi skal sende ind nu er The BTS Army."

 


 

ANNONCE