Nyhed

Steen Jørgensen giver sommerkoncert i Aarhus

GAFFA.dk – alt om musik

En af dansk rocks grand old men kommer til Aarhus, når Steen Jørgensen giver koncert på Sydhavnen i starten af juli. 

Den 4. juli spiller rocksanger og frontfigur i Sort Sol, Steen Jørgensen, friluftskoncert på Sydhavnen i Aarhus.  

Her vil Steen Jørgensen – ligesom til andre af sine bebudede sommerkoncerter – spille en sætliste bestående af sange fra egen solokarriere, tiden i Sort Sol og fortolkninger af navne som Bob Dylan, Neil Young, Leonard Cohen, Joy Division og Kraftwerk. 

Jørgensen bliver desuden flankeret af guitaristen Rune Kjeldsen. Det var han også i 2016, da GAFFA sidst anmeldte en af hans solokoncerter. 

“Den jakkesæt- og hatbærende Jørgensens dybe, let hæse og dramatiske stemme stod klart og potensfyldt i lydbilledet. Rune Kjeldsen kunne ved hans side uden problemer løfte arven fra Peter Peter og Lars Top-Galia – ene mand – med sit stærke og nuancerede guitarspil med masser af effekter på skiftevis elektrisk og 12-strenget akustisk guitar,” skrev anmelderen og kvitterede med fire stjerner. 

LÆS OGSÅ: Markante kunstnere giver siddekoncerter ved Vesterhavet 

250 publikummer får mulighed for at se koncerten, der afholdes på en plads med udsigt til Aarhus' havnemiljø. 

”Vi er sgu lidt stolte over, at Steen Jørgensen har lyst til at besøge os. Han kommer direkte fra en totalt udsolgt koncert i DR’s polerede Koncerthus med 500 tilskuere, og så her ned på Sydhavnen til Cafe Støj og Njord for at spille for kun 250 mennesker på Njords rå udeområde med oliemøllen, Kulbroen og fragtskibene som baggrundsscenografi. Det skal nok blive en fed oplevelse både for publikum og de to musikere på scenen,” fortæller medarrangør Steffan Trie fra Cafe Støj i en pressemeddelelse.  

Arrangørerne forsikrer dog om, at området lever op til regeringens nuværende retningslinjer for koncerter. 

”Vi har selvfølgelig indrettet pladsen, så alle hensyn til Covid-19 reglerne bliver efterlevet, så publikum kan føle sig trygge til koncerten. Vi har oplevet en utrolig hjælpsomhed fra myndighedernes side i forhold til at få pladsen godkendt til koncerten, både fra Aarhus Kommune, Østjyllands Brandvæsen og Østjyllands Politi, så alt er godkendt og klar til afvikling af koncerten,” lyder det i pressemeddelelsen.  

Læs mere på Facebook

Lyt til Leonard Cohens "Who By Fire" fra Steen Jørgensens første og hidtil eneste soloplade, Standards for Living..., der udkom i 2013. 

ANNONCE