Nyhed

TV 2 præsenterer alternativ festivaldækning i den stille sommer

GAFFA.dk – alt om musik

Besøger Roskilde, Vig, Langelandsfestival og Smukfest

DR har netop præsenteret en omfattende musikdækning denne sommer som kompensation for de fraværende festivaler. Alle sommerens store festivaler er som bekendt desværre enten aflyst, udskudt eller omdannet til streaming-events grundet regeringens forbud mod forsamlinger på flere end 500 personer til og med 31. august som følge af coronapandemien.

LÆS OGSÅ: DR skruer op for musikken i en sommer uden festivaler


Konkurrenten TV 2 kan nu også præsentere en alternativ festivaldækning under titlen "Hele Danmarks festival". Festivalen besøger fire markante festivalpladser, Roskilde, Vig Festival, Langelandsfestival og Smukfest fire lørdage i træk fra og med 27. juni – det vil for de to første festivalers vedkommende sige de uger, de skulle have fundet sted, mens de to sidste tv-festivaler bliver afholdt lidt tidligere, end de "rigtige" festivaler skulle have været afviklet. Der er som nævnt ingen festivaler i traditionel forstand i år, men tv-stationen har stablet noget på benene, der minder om en minifestival.

På de respektive festivalpladser møder vært Rasmus Bjerg og en skiftende medvært en række af de kunstnere, som skulle have spillet på de pågældende festivaler. Her fortæller kunstnerne anekdoter og festivalminder, og de giver også nogle livenumre. Programmerne er i øvrigt optaget på forhånd.

Programmet er som følger:


Lørdag den 27. juni: Medvært Simon Kvamm

Roskilde Festival er Danmarks suverænt største festival og skulle i år have fejret 50-års jubilæum. Sådan skulle det som bekendt ikke gå, men Rasmus Bjerg og hans medvært Simon Kvamm vil prøve at genskabe lidt af "The Orange Feeling". Det musikalske lineup består af The Minds of 99, Phlake, Savage Rose og Simon Kvamms eget band Hugorm, der både spiller og deler ud af røverhistorier og minder. Både The Minds of 99, Phlake og Savage Rose har tidligere spillet på Roskilde, mens Simon Kvamm har gjort det med Nephew og De Eneste To – og skulle have gjort det i år med sit nye band, Hugorm.

Desuden besøger programmet nogle af Roskilde Festivals mest ikoniske teltlejre og hører blandt andet historien om den ikoniske – og varemærkebeskyttede – festivalfane, Alien & Cow, som formodentlig alle, der har været på Roskilde Festival, kender. 


Lørdag den 4. juli: Vig Festival – medvært Lis Sørensen

Festivalen i Odsherred tiltrækker årligt 20.000 gæster og har altid et bredt udvalg af dansk musik. Rasmus Bjerg og hans medvært Lis Sørensen tager til Vig for at se, om de sammen med nogle af landets mere populære musikere kan skabe en fest til seerne. Scarlet Pleasure, Alphabeat og Jung kigger forbi og spiller både nye og gamle hits, og Lis Sørensen giver nogle af sine mest elskede sange.

Lørdag den 11. juli: Langelandsfestival – medvært Sanne Salomonsen


Danmarks største familiefestival er også aflyst i år, men Rasmus Bjerg og Sanne Salomonsen tager til Langeland for at se, om de sammen med nogle af landets erfarne festivalmusikere kan skabe hygge til store som små alligevel. Sko/Torp har lovet at synge klassikeren "On a Long Lonely Night", og Carpark North giver deres største hit, "Transparent and Glasslike". Desuden går både Sanne Salomonsen og Rasmus Bjerg på scenen og optræder med sange, som de fleste burde kende omkvædet på. 

Lørdag den 18. juli: Smukfest – medvært Christopher

Partoutbilletterne til Smukfest blev udsolgt på 65 minutter, da de blev sat til salg, så der er mange skuffede festivalgæster derude – gæster, der forhåbentlig kan få stillet lidt af deres festivalabstinenser, når Rasmus Bjerg og Christopher er værter for en miniudgave af "Danmarks Smukkeste Festival". Poul Krebs kommer og synger sit megahit "Sådan nogle som os", mens Citybois, Annika Aakjær og Christopher selv også byder på musik, anekdoter og minder fra bøgeskoven i Skanderborg. 


Lørdag den 25. juli: Grøn Koncert-dækning

I samarbejde med Grøn Koncert dækker TV 2 en særlig udgave af Grøn Koncert, som vi allerede har fortalt om. Læs mere nedenfor.

LÆS OGSÅ: Grøn Koncert rykker ud til danskerne


 

ANNONCE