Nyhed

GAFFA TV på tomt HeadQuarters: ”Det er fuld kapacitet eller ingen”

GAFFA.dk – alt om musik

Imens spillestederne må væbne sig med tålmodighed lidt endnu, arbejder adskillige barer og restauranter på, hvordan de kan overholde de nye retningslinjer, når gæster i næste uge må træde indenfor.

Genåbningen af Danmark er småt ved finde sted. På et pressemøde i sidste uge kunne statsminister Mette Frederiksen fremlægge fase to af genåbningen af Danmark med nye retningslinjer.

Den 18. maj kan barer og restauranter, med visse forbehold, igen byde gæster velkommen. De danske spillesteder må dog vente lidt længere, for selvom forsamlingsforbuddet bliver hævet fra 10 personer til 30-50 personer den 8. juni, så kan spillesteder som udgangspunkt først åbne fra starten af august. Dertil gælder forbuddet mod forsamlinger på flere end 500 personer fortsat frem til den 31. august.

Den aarhusianske venue HeadQuarters er blandt de spillesteder, som er bekymrede for og skeptiske omkring, hvordan genåbningen skal foregå.

Op til torsdagens pressemøde talte vi med ejerne af HeadQuarters, Amira Gluhic og Ole Løhde, der forklarer, at en genåbning med restriktioner langt fra vil være problemfri.

– Hvis du skal have fire kvadratmeter omkring dig, hvordan vil du kunne håndhæve det? spørger Ole Løhde og stiller rammerne for mulige restriktioner op.

Musikken spiller, folk skal i baren, på toilettet, og hvis pladsrestriktioner indebærer, at der ikke kommer nogen op til disken, så betyder det, spillesteder som HeadQuarters ikke har nogen indtjening. Derfor håber de på at kunne åbne dørene for fuld kapacitet – alt eller intet.

LÆS OGSÅ: GAFFA TV bag kulisserne i et tomt Musikhuset: "Vi venter på den skønne Mette Frederiksen"

 

ANNONCE