Nyhed

Joy Division-medlemmer hylder Ian Curtis på 40-års-dagen for hans død

GAFFA.dk - alt om musik

Ian Curtis hyldes af Joy Division-bandkollegaerne Bernard Sumner og Stephen Morris på årsdagen for sin alt for tidlige død.

På mandag den 18. maj er det 40 år siden, at Ian Curtis tog sit eget liv i en alder af kun 23 år. Hans venner og bandmedlemmer Bernard Sumner og Stephen Morris fra legendariske Joy Division planlægger at hylde deres frontmand ved et gratis online event "Moving Trough the Silence: Celebrating The Life and Legacy of Ian Curtis."

Eventet er gratis, men imens det står på kan der doneres penge til Manchester Mind, der arbejder med mentalt helbred. Begivenheden markerer samtidig begyndelsen af Mental Health Awareness Week

Du kan følge med i live-streamingen fra 21.00 til 23.00 på mandag den 18. maj, hvor dj og forfatter Dave Haslam vil agere vært for "en særlig aften med musik, poesi og samtale for at ære livet og arven efter Ian Curtis", og der vil være interviews med Sumner og Morris.

LÆS OGSÅ: Joy Division udgiver albummet Closer i 40-års jubilæumsudgave

The Killers-frontmanden Brandon Flowers vil ligeledes give interview om den indflydelse, Joy Divisions musik har haft på hans band. Derudover kan man høre fra Ian Curtis' personlige ven Mark Reeder og opleve optrædender fra Elbow, LoneLady og the Lottery Winners and Kodaline. Der vil yderligere blive annonceret navne i morgen fredag. 

I går kunne vi fortælle nyheden om, at Joy Divisions andet og sidste album Closer fylder 40 i år og i den anledning er blevet remastereret og genoptrykt på gennemsigtig vinyl. Genudgivelsen af albummet er sat til at udkomme den 17. juli i år.

ANNONCE