Nyhed

Nordic Noise Festival inviterer til gratis digital festival

GAFFA.dk – alt om musik

Efter planen skulle Nordic Noise have slået Amager Bios døre op til to dages metal-fest den 8. og 9 maj, men måtte udskyde på grund af corona-pandemien. Som et plaster på såret vælger festivalen nu at afholde den digitalt i stedet.

In the name of rock’n’roll inviterer Nordic Noise alle danskere til gratis live-stream festival, når Nordic Noise 2020: Streaming for Vengeance løber af stablen den 8. og 9. maj – samme weekend, som den oprindelige begivenhed var fastlagt til.

– I stedet for at lægge os fladt ned på ryggen og vente på, at nogen hjælper os op, har vi taget action på, hvad der måske er verdens første to-dages heavy rock live-stream festival lavet på to locations i hver sin ende af landet, fortæller bagmanden for Nordic Noise, Michael H. Andersen.


Festivalen vil blive live-streamet via Nordic Noises Facebookside, hvor i alt otte bands giver koncert. Fire af grupperne spiller fra Black Box i Videbæk, imens de fire andre indtager scenen på Karosserifabrikken i Helsingør.

De otte heavy-navne der pryder plakaten er Boys From Heaven, I’ll Be Damned (billedet), Black Oak Country, Killing, Chronicle, Anoxia, Freddy And The Phantoms og Justify Rebellion.

LÆS OGSÅ: Store oplevelser på andendagen af Nordic Noise Festival


Michael H. Andersen forklarer, at festivalen gik fra at være udskudt til at blive en digital realitet på blot 48 timer:

– Fra ideen opstod onsdag morgen i denne uge til i dag har vi booket otte bands, to venues, fået styr på mandskab, mediepartnere, grafisk identitet og koncept, skrevet pressemeddelelse og opdateret SoMe – og om én uge er festivalen. Nu skal vi lige have styr på alt det tekniske også. Og 666 andre ting. Ofte kommer de bedste ting, når de udføres spontant med de rigtige folk omkring én, og jeg tror på, det her er en begivenhed, der vil gå over i den danske musikhistorie, i hvert fald inden for heavy rock-genren.

Spilleplanen ser ud som følgende (der tages forbehold for ændringer):


Fredag den 8. maj

Anoxia – fra Videbæk, klokken 19.00 

Chronicle – fra Helsingør, klokken 20.00


Killing – fra Vibebæk, klokken 21.00  

Boys From Heaven – fra Helsingør, klokken 22.00

Lørdag den 9. maj 2020


Justify Rebellion – fra Helsingør, klokken 19.00

Freddy And The Phantoms – fra Videbæk, klokken 20.00  

Black Oak County – fra Helsingør, klokken 21.00


I'll Be Damned – fra Videbæk, klokken 22.00  

Festivalen er gratis for alle, der ønsker at prøve kræfter med shredding og headbanging, og arrangørerne opfordrer alle, der har købt billet til at beholde den til Nordic Noise 2021, hvor den også vil gælde. Ellers er det muligt at få den refunderet via billetto.dk

Det er også muligt at støtte de optrædende bands og arrangørerne via MobilePay 70033 (Target Group).


ANNONCE