Nyhed

OVERBLIK: Det gør spillestederne efter Mette Frederiksens corona-melding

GAFFA.dk – alt om musik

I første omgang gælder opfordringen resten af marts måned

Regeringen tager nu en række yderligere tiltag i brug for at inddæmme og forhindre spredningen af coronavirus.

Det oplyser statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde i Statsministeriet. Der er lige nu 21 danskere, der er smittede med coronavirus.


– Myndighederne opfordrer til at udskyde eller aflyse alle arrangementer med mere end 1.000 deltagere, siger statsministeren ifølge DR.

I første omgang gælder opfordringen resten af marts måned.

GAFFA følger op på, hvad Mette Frederiksens opfordring har af betydning for månedens mange musikarrangementer. Københavnske spillesteder som Amager Bio, Store Vega, Den Grå Hal, Tap1, KB Hallen, Forum og Royal Arena har en kapacitet på over 1000 personer, og det samme gælder eksempelvis Musikhuset Aarhus' Store Sal i Aarhus og Musikkens Hus i Aalborg.


DR oplyser, at lørdagens Melodi Grand Prix i Royal Arena gennemføres uden publikum. P8 Jazz Alive 2020 One Night Only i Koncerthuset i aften – den 6. marts – gennemføres ligeledes uden publikum. Transmissionen på P8 Jazz gennemføres som planlagt.

Orkesterfestivalen den 7.-8. marts i DR Koncerthuset aflyses.

Nogle af de musikarrangementer, der kan blive ramt i den kommende måned, er som følger:


King Krule i KB Hallen 7. marts (udskudt til september)
Kvindernes Internationale Kampdag, Vega 8. marts (er aflyst)
Rex Orange County i Store Vega 9. marts (spiller to koncerter samme aften)
Simple Minds i Store Vega 10. marts og Messecenter Herning 11. marts (spiller to koncerter samme aften i Vega, Herning-koncerten udskudt på ubestemt tid)
Big Thief i Store Vega 11. marts (spiller to koncerter samme aften)
Fat Freddy's Drop i KB Hallen 12. marts (udskudt til maj)
Tones and I i Store Vega 13. marts (udskudt til juni)
Gilberto Gil, DR Koncerthuset, 14. og 15. marts (gennemføres med reduceret kapacitet)
Underworld i Den Grå Hal 15. marts (udskudt, information afventer)
Bryan Adams i Horsens, Vejle og København 17.-20. marts (udskudt til maj)
The Script, Tap1, 17. marts
D-A-D i Jyske Bank Boxen og Royal Arena 20. og 21. marts (udskudt til maj)
Folkeklubben, KB Hallen 21. marts (udskudt til maj)
Tina Dickow med kor, Musikhuset Aarhus 22. marts (udskudt til efteråret)
Tove Lo i Vega 23. marts
Jon Hopkins i DR Koncerthuset 25. marts
Jesus & Mary Chain i Den Grå Hal 26. marts (spiller to koncerter samme aften)
Lamb of God i Forum 28. marts
P3 Guld i Musikkens Hus Aalborg 28. marts
Whitney Houston som hologram i Forum 29. marts
Master Fatman-hyldest i DR Koncerthuset 29. marts.

Opdatering:

Koncertarrangøren Down the Drain Concerts oplyser:


Grundet Sundhedsstyrelsens seneste anbefalinger vedrørende afholdelse af arrangementer med flere end 1000 deltagerere bliver King Krule i KB Hallen den 7. marts udskudt til to shows i september.

De udskudte shows vil finde sted 3. september og 4. september i Vega.

Koncertarrangøren Smash!Bang!Pow skriver på Facebook:

MEDDELELSE VEDR. CORONAVIRUS

Kære billetkøber


På nuværende tidspunkt, så er det spillestedernes og artisternes beslutning om en koncert skal udskydes eller aflyses på grund af Coronavirus eller om koncerten kan afholdes som planlagt. Vi er løbende i dialog med spillestederne og artisterne og vil holde jer opdateret, hvis nogle af vores koncerter skulle blive aflyst eller udskudt. Hvis en Smash!Bang!Pow!-koncert bliver udskudt eller aflyst, så vil du blive informeret om aflysningen eller udskydelsen i en e-mail sendt til den e-mailadresse som er blevet registreret i forbindelse med billetkøbet. Du kan også holde dig opdateret om udskydelser og aflysninger af koncerter i vores events på Facebook.

Vega skriver på sin hjemmeside:

"I Store VEGA er kapaciteten 1550 gæster. Det betyder, at udsolgte koncerter som udgangspunkt ikke kan gennemføres. Nogle vil derfor blive udskudt, og andre vil desværre blive aflyst. Vi er på nuværende tidspunkt ved at danne os et overblik, så vi kan melde ud til vores koncertgæster, så snart vi ved noget.


Koncerter, der har solgt under 1000 billetter, vil stadig blive gennemført med en begrænset billetkapacitet. Dette gælder aftenens koncert med Kelis.

Koncerter, der har solgt flere end 1000 billetter vil vi forsøge at gennemføre med ændrede kapaciteter, udskyde eller i sidste ende aflyse. Vi arbejder på, at så få koncerter som muligt skal aflyses.

Vi sørger for, at alle billetkøbere får direkte besked via billetudbyderen, hvis en koncert udskydes eller aflyses. Du kan også holde dig opdateret i koncertbegivenhederne på Facebook.


Koncerter i Lille VEGA og Ideal Bar

På vores mindre scener, Lille VEGA og Ideal Bar er kapaciteten langt under de 1000, grænsen går ved. I Lille VEGA er der plads til 450 gæster, og i Ideal Bar er der plads til 200 gæster. Derfor vil koncerter på disse scener ikke blive berørt, og gennemføres som planlagt.

Vi ønsker alle et godt helbred og håber på, at vi snart kan mødes om musikken til udsolgte koncerter i Store VEGA igen."


Vega oplyser, at Kvindernes Internationale Kampdag-arrangmentet 8. marts er aflyst

Musikkens Hus i Aalborg skriver på sin hjemmeside:

"På baggrund af myndighedernes opfordring til at aflyse eller udskyde større arrangementer for at undgå smittefare i forbindelse med coronavirus har Musikkens Hus valgt at følge Statsministeriets og Sundhedsstyrelsens anbefalinger om at aflyse eller udsætte arrangementer med mere end 1.000 deltagere.


Det drejer sig konkret om Tikko-foredraget med Daniel Rye den 9. marts, som arrangøren har valgt at udskyde. Billethavere vil få direkte besked herom.

Koncerthusets øvrige arrangementer til og med den 27. marts vil blive afholdt som planlagt, da disse ikke overstiger 1.000 gæster. Såfremt der skulle opstå ændringer, vil billethavere blive kontaktet direkte.

I starten af næste uge vil Danmarks Radio træffe endelig afgørelse omkring P3 Guld, som er planlagt til lørdag den 28. marts. Der er således ikke (modsat tidligere melding, red.) truffet endelig beslutning om at afholde arrangementet uden publikum. Her vil koncerthuset desuden komme med en officiel udmelding vedrørende Demokratiets Genklang den 29. og 30. marts.


Musikkens Hus følger situationen tæt og vil løbende opdatere på koncerthusets Facebookside og www.musikkenshus.dk."

Amager Bio skriver på Facebook:

Angående fredag aftens koncert med Milky Chance og regeringens nye tiltag til begrænsning af corona-smitte
(In English below)


Koncerten med Milky Chance i Amager Bio vil blive afholdt, men for at komme under de 1000 personer, som regeringen tilråder som grænse, kan vi desværre ikke lukke alle ind med en billet. Derfor er det med den allerstørste beklagelse, at vi bliver nødt til at refundere de billetter, som er købt fra og med 1. marts.

Refunderingen vil foregå automatisk gennem Ticketmaster inden for de næste par hverdage.

Koncertarrangøren Horsens & Friends skriver på Facebook:


"Efter de seneste meldinger fra Statsministeriet angående Corona-virus arbejder Horsens & Friends på højtryk for at finde den bedst mulige løsning i forhold til vores shows i marts. Mere info følger snarest muligt."

Musikhuset Aarhus skriver på Facebook:

"Kære gæster,


Vi er i gang med at undersøge omstændighederne vedr. de udstedte anvisninger om begrænsninger af forsamlinger på over 1000 mennesker. Vi har desværre ikke tid til at svare på alle henvendelser pr. besked, email eller tlf.

Alle med billetter, der er berørte, bliver kontaktet direkte.
Vi anmoder om forståelse og beder jer om IKKE at kontakte os. Vi kontakter jer."

I kan følge med i udviklingen her: https://musikhusetaarhus.dk/corona/


Vejle Musikteater skriver på Facebook:

Aftenens koncert med MALURT i Vejle Musikteater er flyttet til ny dato. Regeringen har netop anbefalet, at man for at minimere smittefare aflyser eller udskyder alle arrangementer med mere end 1000 deltagere.

Derfor er aftenens koncert med MALURT flyttet til den 19. maj. 2020. Din koncertbillet samt evt. spisebillet og nempause-billet er gældende til den nye koncert.

Hvis du er forhindret i at komme til koncerten den 19. maj, er du velkommen til at skrive til vores billetkontor på [email protected]. Så vil du blive kontaktet direkte hurtigst muligt.


Vi håber på forståelse for beslutningen.
Mvh Vejle Musikteater"

Kulturværftet i Helsingør skriver i en mail:

"Koncerter og arrangementer aflyses ikke - men reduceres i kapacitet resten af marts:

Vi har valgt at gennemføre alle vores kommende koncerter og events indtil videre, men at reducere kapaciteten til under det anbefalede ved samtlige arrangementer til og med 31. marts 2020. Det betyder samtidig, at alle arrangementer har en kapacitet et godt stykke under 1000. Der vil blive opstillet ekstra håndsprit til publikum, ligesom publikum af Kulturværftets personale vil blive informeret om hensigtsmæssig adfærd for at undgå smitterisiko. Føler man sig sløj, er man syg, eller har man været på rejse til nogle af de områder, som af Sundhedsstyrelsen er udpeget som risikoområder, skal man blive hjemme."


 

ANNONCE