Nyhed

OVERBLIK: Mange artister aflyser koncerter på grund af coronavirus

GAFFA.dk – alt om musik

Ifølge WHO blev virussen rapporteret om for første gang den 31. december 2019

I skrivende stund er coronavirussen i dén grad på verdens læber – heldigvis mere i overført end bogstavelig betydning. Virussen har også haft indflydelse på musikbranchen, hvor mange artister har været nødsaget til at aflyse koncerter og turnéer, mestendels i Asien.

Her er et overblik over nogle af de kunstnere, der indtil videre har aflyst koncerter:

Green Day

Den 28. februar meddelte pop-punkerne i Green Day, at de måtte aflyse turnékoncerter i Asien på grund af virussen. Trioen har dog opfordret fansene til at holde fast i billetterne, da de vil annoncere nye koncertdatoer snart.

BTS og GOT7

Det sydkoreanske K-pop-boyband BTS har også måtte se sig nødsaget til at aflyse fire koncerter i Seoul i april. ”Imens vi håber på, at situationen bliver forbedret, må vi fokusere på de hundredtusindvis af gæsters helbred og sikkerhed såvel som vores artisters, samt den frygtelige påvirkning en aflysning i sidste øjeblik vil have på vores gæster, produktionsselskaber og medarbejdere,” skriver BTS' managementbureau, Big Hit Entertainment, i en besked på bandets Facebookside. Derudover har K-pop-gruppen GOT7 også aflyst en koncert i Kuala Lumpur grundet virussen.

Pixies

Støjpop-bandet Pixies har også aflyst en række koncerter i Japan og Kina. Koncerterne skulle have fundet sted i slut-februar og start-marts, og bandet genoptager derfor først turnéen den 6. marts, hvor de spiller i Auckland, New Zealand.

Stormzy

Den 26-årige rapper har udsat den asiatiske del af sin turné, Heavy Is the Head. I et tweet fra februar skrev den unge brite: ”Jeg så seriøst frem til at bringe #HITH-turnéen til Asien og spille nogle vanvittige udsolgte shows. Men på grund af de vedvarende sundheds- og rejseproblemer omkring coronavirussen er jeg desværre nødsaget til at udskyde den del af turnéen.” De planlagte koncerter i Kina, Japan, Malaysia og Singapore i november er dog ikke blevet aflyst.

Mac Demarco

Selvom Mac Demarco ikke har givet en officiel aflysning, har slackerrockeren og jizz-jazzeren fjernet alle koncerterne i Japan fra sin hjemmeside.

New Order

New wave-bandet tyede til Twitter, hvor de offentliggjorte aflysningen af to koncerter i Japan. I tweetet skriver de: ”Vi elsker altid at være i Japan, men vi sætter vores kommende shows i Tokyo og Osaka på hold for nu. Med coronavirussens udbredelse er vi bekymrede for den potentielle karantæne, vi måske vil møde, som vil påvirke andre koncerter og optrædener.”

Christopher

Det er ikke kun udenlandske artister, der har aflyst koncerter. Den danske popsanger Christopher måtte i februar meddele, at han ligeledes aflyser optrædener i Kina.

”Kina, jeg er ked af at måtte meddele, at på grund af omstændighederne med coronavirussen i Kina er jeg nødt til først og fremmest at sikre helbred og sikkerhed for mine fans og udskyde min Kina-turné” skrev den 28-årige sanger i et Instagram-opslag, oplyser TV2.

Derudover har Ari Lennox, Khalid, Stereolab og Mabel aflyst koncerter på grund af coronavirussen.

ANNONCE