Nyhed

Billetgigant udvikler vaccine-overvågning for at bringe live-scenen tilbage

GAFFA.dk – alt om musik

Ticketmaster er allerede gået i gang med udviklingen af et nyt billet-system for at se, om verificeret vaccination kan fremskynde en tilbagevenden til traditionelle live-events. 

I kølvandet på nyheden om, at en coronavirusvaccine med en effektivitetsgrad på 90 procent ved et indledende forsøg er under udvikling fra den farmaceutiske virksomhed Pfizer, har Ticketmaster annonceret en plan for at kontrollere koncertgæsters vaccine-status, inden de deltager i koncerter, rapporterer Billboard.

Det foreslåede system involverer brug af Ticketmasters digitale billetapp, som indsamler information fra tredjeparts sundhedsinformationsfirmaer og test- og vaccinedistributionsudbydere. Målet er at sikre sikkerheden ved at kontrollere vaccinationsstatus hos fans, eller om de er testet negative for COVID-19 inden for et 24 til 72-timers vindue.

LÆS OGSÅ: Ny million-pulje til spillesteder skal genstarte livebranchen

Ticketmaster har også udviklet et digitalt billetsystem knyttet til billetkøberes identitet samt et SmartEvent-system til at hjælpe med at håndhæve social distancering, forsinket adgang og sporing af kontaktpersoner. Eventarrangører vil være i stand til at indstille specifikke forebyggelsesprotokoller, herunder sanitet, overholdelse af masker og social afstand. Virksomheden har gjort det klart, at sundhedsoplysninger vil blive gemt hos tredjeparts sundhedsudbydere og ikke hos Ticketmaster.

LÆS OGSÅ: Tysk eksperiment: Der er håb forude for store koncerter

En konkret tidslinje for vaccinens udbredte tilgængelighed er i øjeblikket uklar.

Ticketmasters øverste chef Mark Yovich har til Billboard udtalt, at selvom der stadig er logistiske faktorer at overveje, er forberedelsen allerede gået i gang med formålet at kunne fremskynde en tilbagevenden af mere velkendte live-begivenheder over hele verden. 


”Vi ser allerede mange tredjeparts sundhedsudbydere forberede sig på at håndtere undersøgelsen – hvad enten det er at få en vaccine, tage en test eller andre metoder til gennemgang og godkendelse – som derefter kan forbindes via en digital billet, så alle der kommer til begivenheden er verificeret,” forklarer han og fortsætter: 

”Ticketmasters mål er at give tilstrækkelig fleksibilitet og muligheder for, at spillesteder og fans har flere veje til at vende tilbage til live-begivenheder, og vi arbejder på at skabe integrationer til vores API og førende digitale billetteknologi, da vi vil se på at udnytte de bedste løsninger inden for, hvad der er givet grønt lys til af embedsmænd og ønsket af kunder.”

ANNONCE