Nyhed

Læs skuespillerens Hall of Fame-hyldest til Depeche Mode

GAFFA.dk – alt om musik

Lørdag blev Depeche Mode optaget i Rock And Roll Hall of Fame, og det var den sydafrikanske skuespiller Charlize Theron, der gav hyldesttalen.

LÆS OGSÅ: LISTE: Fire rockmyter der har vist sig at være sande

Læs talen her:

"Depeche Mode er soundtracket til min ungdom. Jeg overdriver ikke – der var bogstaveligt talt en sang til enhver lejlighed i mit liv. Min første date, første gang jeg forlod Sydafrika og selvfølgelig første gang, jeg fik mit hjerte knust.

Så da jeg endelig havde mulighed for at se dem live for et par år siden, var det som et episk slag i ansigtet af nostalgi. Men foruden det, da jeg var til koncerten, indså jeg, hvad jeg også elsker ved deres musik: De hylder outsideren. Deres musik bringer alle mulige slags mennesker sammen og får dem til at føle, at det er okay at være anderledes.

Det slog mig virkelig, da jeg så de videoer, der blev afspillet under koncerten. Jeg blev rørt til tårer. Da jeg kom hjem, fortalte jeg mine døtre om det – og jeg var også så skide sur, for jeg går normalt ikke til koncerter for at tude mine øjne ud.

Men sandheden er, at dette bevidner den enorme indflydelse, Depeche Mode har haft gennem årene. Det er også derfor, at da jeg fik chancen for at vælge nogle sange til soundtracket til (filmen, red.) Atomic Blonde, havde jeg dem øverst på min liste.

Det er ikke overraskende, at de bliver optaget i The Rock And Roll Hall Of Fame – de skulle have været valgt ind for 20 år siden, hvis det stod til mig. Men sikke en velfortjent ære. Tak, fordi I er soundtracket til mit liv.”

Depeche Mode er blevet nomineret til udvælgelse tre gange før. Gallaet blev faktisk afholdt i foråret i Cleveland, Ohio, hvor Hall Of Fame-museet ligger. Men på grund af corona-epidemien blev det til et pre-indspillet galla, der i stedet blev sendt på tv i lørdags. De andre kunstnere, der blev optaget i år, var The Doobie Brothers, Whitney Houston, Nine Inch Nails, The Notorious BIG og Marc Bolan.

Du kan se Depeche Modes reaktion på optagelsen i Rock And Roll Hall Of Fame nedenfor:

ANNONCE