Nyhed

Musikappen Shazam offentliggør, hvilke sange der er søgt mest efter

GAFFA.dk – alt om musik

…eller, sagt på en anden måde: Hvilke sange, der er blevet ”Shazamet” flest gange.

Måske har du selv brugt Shazam til at finde navnet på en sang, du har hørt i radioen eller på en bar – appen kan nemlig genkende musik på et splitsekund og endda også lydklip fra film og tv-serier, hvorefter den giver navn og detaljer om produktionen.

Og som noget nyt har udviklerne af appen nu offentliggjort, hvilke sange den er blevet spurgt ind til flest gange. Nedenfor kan du se, hvilke sange, der er på top 10.

LÆS OGSÅ: HOLD ØJE MED: Fire favoritter fra vækstlaget

Der er en del ældre kæmpehits som Gotyes ”Somebody That I Used to Know” på en ottendeplads og Ed Sheerans ”Thinking Out Loud” på en sjetteplads, og ikke mindst Major Lazer med gæsteoptræden fra danske (billedet) på femtepladsen. Også den alt for tidligt bortgåede Avicii er repræsenteret med nummeret ”Wake Me Up” på fjerdepladsen.

Førstepladsen er dog taget af singer-songwriter Tones and I, der med nummeret ”Dance Monkey” er blevet shazamet allerflest gange. Hun har skrevet en udtalelse om dette:

 – Shazam har været en kæmpe platform for mig, i forhold til at nå ud til folk. Jeg havde ikke rigtig nogen følgere, da jeg udgav ”Dance Money”, men det gav mig mulighed for at nå ud og udvide min fanbase, hvilket alt sammen har ført til, at jeg har kunnet skabe mig en karriere. Shazam er helt klart udviklet til at hjælpe mere ukendte kunstnere, og alle ved, at Tones elsker up-and-coming-artister!

LÆS OGSÅ: Tones and I udskyder dansk koncert

Se de øvrige pladser her og se den fuldente liste på 100 sange på den officielle hjemmeside.

1: Tones and I - “Dance Monkey”

2: Robin Schulz, Lilly Wood & the Prick - “Prayer in C”

3: Passenger - “Let Her Go”

4: Avicii - “Wake Me Up”

5: Major Lazer, MØ - “Lean on”

6: Ed Sheeran - “Thinking Out Loud”

7: Sia - “Cheap Thrills”

8: Gotye - “Somebody That I Used to Know”

9: Kings, Cookin’ on 3 Burners - “This Girl”

10: Hozier - “Take Me to Church”

ANNONCE