Nyhed

Rebecca Lou, Greta, girlcrush med flere går sammen på rørende julesang

GAFFA.dk – alt om musik

Rebecca Lou, Kamma, GRETA, girlcrush og Brimheim synger om følelsen af ensomhed i december måned på ny julesingle.

“It’s the most wonderful time of the year” synger Andy Williams om julen. En tid, der er hjerternes fest og lig med hygge, kærlighed og nærvær for mange. Og blandt de klassiske julehits er det ofte den stemning, der er i højsædet.


Men den mest vidunderlige tid på året er det ikke for alle. For nogen kan julen være en hård og ensom tid, der er præget af sorg.

Et faktum, der er omdrejningspunkt i den nye single “This Time of Year (Wake Me Up When December Ends), der er lavet af et powerteam af stærke sangere, nemlig Rebecca Lou, Greta, Kamma, Brimheim og Girlcrush.

Sangen er rørende og smuk og er dedikeret til dem, der går igennem en juletid, som kan virke alt andet end hyggelig, varm og hjertelig. Den alternative julesang bliver talerør for et eksisterende tabu og skaber en åben dialog om ensomhed og sorg. Og så tages man i hånden og får fortalt, at man ikke er alene.

LÆS OGSÅ: PREMIERE: Alt pop/mom goth/soft grunge-kunstneren Brimheim skyder udviklingen i gang

Rebecca Lou har selv oplevet både hjertesorg og savn i juletiden, og for hende har december ikke været forbundet med glæde, forventning og familiesammenhold. Derfor tog hun initiativ til at skrive sangen for at sætte ord på de følelser af ensomhed, hun har omkring julen, og de følelser delte hun med Kamma.

Resultatet blev
“This Time of Year (Wake Me Up when December Ends)”.

“Sammen begyndte vi at skrive om de svære følelser og om den hjertesorg man kan føle, når man går den mørke vintertid i møde. Det er en følelse, der vender tilbage år efter år, og som kan være svær at dele med andre. Men det er vigtigt tale åbent om det – og at skrive musik om det. For så snart man åbner op, inviterer man også andre ind, og måske kan det hjælpe os til at føle os mindre ensomme i juletiden”, fortæller Rebecca Lou i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: GRETA skaber et tryllebindende fortolkningsrum, der er op til dig selv at fortolke

Rebecca Lou og Kamma præsenterede sangen for kollegaer og venner, hvor Greta, Brimheim og Girlcrush kunne nikke genkendende til de følelser nummeret beskriver.

Produktet er et alternativt julenummer, der sætter et vigtigt emne på dagsordenen. Lyden er juleklassisk med bjældeklang, men med et twist af synthpop, der kan få en powerfølelse frem i en og understreger budskabet om, at man ikke er alene.

Lyt til sangen her: 



ANNONCE