Nyhed

Tønder Festival 2021 offentliggør de første navne

GAFFA.dk – alt om musik

Mange af de kunstnere, der skulle have optrådt i år, har sagt ja til Tønder Festival 2021.

De første otte navne er nu offentliggjort til den sønderjyske festival, der finder sted 26. til 29. august næste år. Flere af navnene er kunstnere, der har sagt ja til at flytte deres aftale fra den corona-aflyste 2020-udgave af festivalen et år hen, men der er også et par nye iblandt.

LÆS OGSÅ: Tønder Festival mærker opbakning fra publikum og samarbejdspartnere

De otte navne indbefatter to skotske navne, nemlig den soul/jazz-inspirerede folksinger-songwriter Blue Rose Code og de sækkepipespillende cover-hitleverandører Red Hot Chilli Pipers.

Der er også annonceret tre britiske navne: Michael McGoldrick, der efter sigende har et helt særligt koncept med sig i forbindelse med jubilæumsfejringingen og genudgivelsen af albummet Fused fra 2000; den amerikansk-inspirerede country-englænder Danni Nicholls, der også besøgte festivalen i 2017 og den walisiske eksperimenterende gruppe 9Bach.

Derudover er tre amerikanske navne på det første udspil: Ian Noe (billedet), der også repræsenterede den klassiske country/americana-tradition på festivalen i 2019; singer-songwriter Katie Pruitt, der i februar udgav sit debutalbum Expectations og sidst, men ikke mindst, søskendeparret Sara og Sean Watkins, der tilsammen giver deres eneste danske festivalkoncert under navnet Watkins Family Hour.

Maria Theessink, kunstnerisk leder af Tønder Festival, siger om 2021-festivalen:

 – Vi er ramt økonomisk på grund af årets aflyste festival. Men vi gør alt, hvad vi kan, for at sikre Tønder Festival 2021, så publikum igen kan opleve musikken, stemningen og fællesskabet på vores festival. Det glædelige er den enorme opbakning fra publikum, musikere, teknikere, frivillige samt alle samarbejdspartnere og hele det lokale miljø, vi har mærket. Vi har stadig brug for helt konkret støtte. Og vi har alle brug for at kunne mødes næste år til Tønder Festival 2021.

Billetter er i salg allerede nu, og de kan findes her.

LÆS OGSÅ: Stærk sangskrivning med indbygget historieundervisning

ANNONCE