Nyhed

Dansk Musiker Forbund moderat positiv om ny hjælpepakke

GAFFA.dk – alt om musik

"Der er stadig et væsentligt hængeparti i ordningen"

Sent tirsdag aften blev et bredt flertal i Folketinget enige om en ny hjælpepakke til det hårdt ramte kultur- og erhvervsliv. Ordingen forlænger blandt andet de nuværende kompensationsordninger frem til og med 31. januar og har desuden afsat 300 millioner kroner til en aktivitetspulje, som blandt andet kan søges af koncertarrangører, 50 millioner til en såkaldt genstartspulje samt 25 millioner til arbejdslegater til kunstnere.

GAFFA har forsøgt at få en kommentar til hjælpepakken fra Anders Laursen, formand for Dansk Musiker Forbund. Anders Laursen sidder dog i møde hele dagen, men Dansk Musiker Forbund henviser til en udtalelse på Facebook. Her skriver forbundet følgende:


"I Dansk Musiker Forbund glæder vi os over, at vores pres på politikerne har haft sin indvirkning.
Aftalen giver nemlig flere musikere mulighed for at kunne søge kompensation. Det drejer sig om de musikere, som har lidt tab på grund af aflyste private fester og sociale begivenheder, der ikke afholdes i private hjem og som aflyses på grund af ”det lille forsamlingsforbud” på først 50 og nu 10 personer.
 
Hidtil har et CVR-nummer været en forudsætning for at ansøge om hjælp efter denne ordning, men det er heldigvis nu ændret således, at også freelancere, kombinatører og kunstnere uden CVR-nr., f.eks. professionelle musikere og lys- og lydudstyrsleverandører er omfattet af ordningen. Der bliver snart åbnet op for ansøgninger.
 
Desværre er der stadig et væsentligt hængeparti i ordningen, nemlig at det fortsat ikke er muligt at ansøge om kompensation på baggrund af en referenceperiode, men kun ud fra dokumenterede tab – det vil sige aflysninger. Vi fortsætter naturligvis med at kæmpe for, at dette ændres.
 
Dansk Musiker Forbund er desuden glade for at kunne konstatere, at de eksisterende kompensationsordninger under Erhvervsstyrelsen og Slots- og Kulturstyrelsen forlænges frem til 31. januar 2021.
 
Det er dog endnu lidt uklart i hvilken form, de fortsætter. Vi vender tilbage med en udmelding snarest."
 

Sent i går aftes blev en ny politisk aftale om forlængelse af kompensationsordningerne vedtaget. I Dansk Musiker Forbund...

Slået op af Dansk Musiker Forbund - DMFOnsdag den 28. oktober 2020
ANNONCE