Nyhed

Symfoniorkester, Stegelmann og metalband giver koncert med Troldspejlet-tema

GAFFA.dk – alt om musik

Jakob Stegelmann fra Troldspejlet, Aarhus Symfoniorkester og det lovende danske metalband DEFECTO forenes nu live.

Det sker i denne uge, hvor de tre projekter mødes for at hylde nøje udvalgt musik fra computerspillenes og de – efter eget udsagn – nørdede films verden. Koncerterne finder sted i Store Sal, Musikhuset Aarhus torsdag, fredag og lørdag under titlen Troldspejlet in Symphony.

Det sker i forlængelse af en stor succes, som Aarhus Symfoniorkester havde på metalfestivalen Copenhell i 2018, hvor Jakob Stegelmann sammen med ensemblet gav en koncert med samme tema, der blev kåret som sommerens bedste festivalkoncert af GAFFAs læsere.

LÆS OGSÅ: Læserne har stemt: Dette var sommerens bedste festivalkoncert

Det er dog noget nyt, at symfoniorkestret samarbejder med et metalband om idéen, og det er faktisk første gang nogensinde, orkestret samarbejder med et heavyband. DEFECTO er dog nøje udvalgt til formålet, idét det er et meget teknisk og melodisk prog-metal band, som i øvrigt er meget lovende på den danske scene inden for genren. Se en musikvideo med DEFECTO allernederst.

Om programmet skriver arrangøren: ”Oplev spilklassikere som Street Fighter, Doom og det helt nye danske spil Forgotton Anne fremført i storslået stil af Aarhus Symfoniorkester under ledelse af dirigent Peter Ettrup Larsen med Troldspejlets Jakob Stegelmann som vært. Foruden de store spilklassikere, byder programmet også på musikken fra vores allesammens elskede nørdfilm som King Kong, Star Wars og Superman.”

Billetter er til salg på Musikhusets hjemmeside.

Du kan her se et udsnit fra Copenhell-succesen fra 2018, hvor man blandt andet kan høre Stegelmann sige et par ord og orkestret spille Indiana Jones-temaet.

Hør NEMESIS af DEFECTO:

ANNONCE