Nyhed

C.V. Jørgensens sange fortolkes i anmelderrost teaterkoncert på Aarhus Teater

GAFFA - alt om musik

Stjernerne vælter ned over ‘Teaterkoncert C.V. Jørgensen’, der i øjeblikket spiller på Aarhus Teater. GAFFAs anmelder har kvittereret med fem stjerner, og det samme har anmelderne hos blandt andet Politiken og Jyllands-Posten.

Erfarent makkerpar bag ny succes
Som titlen antyder er det C.V. Jørgensens musik, der hver aften er under kærlig behandling og fremføres på Store Scene i nye musikalske fortolkninger. Teaterkoncerten er skabt af det erfarne makkerpar instruktør Nikolaj Cederholm og komponist og musikalsk arrangør Kåre Bjerkø. Duoen Cederholm og Bjerkø, var de første, der i 1994 introducerede teaterkoncerten som genre med stort succes - dengang med Teaterkoncert Gasolin, der er blevet genopsat flere gange.

gallery_large


Lennon, Cash og C.V.
Siden har duoen - både sammen og hver for sig - opsat et væld af teaterkoncerter. På Aarhus Teater har Kåre Bjerkø i løbet af de senere år fortolket John Lennon og Johnny Cash - og nu altså også en af de store nulevende danske artister. Med et bagkatalog, der indeholder titler som “Entertaineren”, “Sæsonen er forbi” og “Det sir’ sig selv” for bare at nævne nogle få, har der været rigeligt at plukke af i arbejdet med musikken.

“Der har været en bruttopulje af sange, som bare skulle med fordi, at det er dem folk kender allermest. Han har lavet utrolig meget - og mange sange i utroligt mange forskellige udgaver. Groft sagt så kan man sige, at når tiden er skiftet eller der er kommet en ny måde at være på, så har C.V. Jørgensen flyttet med,” siger Kåre Bjerkø og betegner C.V. Jørgensen som “Danmarks lidt hemmelige nationalskjald”.


Hør Kåre Bjerkø fortælle om sit arbejde med C.V. Jørgensens sange


I arbejdet med C.V. Jørgensens musik har Cederholm og Bjerkø, som noget nyt i teaterkoncert sammenhænge, sammensat et band af ni performere fra både musikkens og scenekunstens verden, som alle både synger og spiller instrumenter. En af dem er musiker og sangskriver Tue West, der som solist har en stor karriere bag sig, men som er helt ny og uprøvet i teaterkoncert sammenhænge.

Tue West og vennerne
“Det fede ved den her teaterkoncert er, at vi hver især får lov til at fortolke numre selv, men også akkompagnerer hinanden. Det giver en form for flow for mig på scenen som musiker,” siger Tue West, der med sangstemmen blandt andet fortolker C.V.’s ‘vennerne og mig’, mens han som musiker undervejs akkompagner de øvrige otte på scenen på både trommer, guitar og klaver.

Forestillingen spiller på Aarhus Teater frem til og med 19. september, men der er begrænset antal billetter tilbage.


Teaterkoncerten byder på nye musikalske fortolkninger af C.V. Jørgensens sange. Oplev et udpluk af dem i videoen

Kh Marie, Pernille Rosendahl og Willy Wonka venter
Udover Teaterkoncert C.V. Jørgensen, venter der masser af andre musikalske oplevelser på Aarhus Teater i denne sæson. I slutningen af september, kan du opleve sansekoncerten “Intet er nok” med KH Marie, der blandt andet er kendt fra Nephew. I starten af det nye år indtager Pernille Rosendahl Scala scenen, hvor hun udforsker den danske sangskat i dansekoncerten Vita Danica, mens sæsonen rundes af på Store Scene i maj med musicalsuccesen fra Broadway ‘Charlie & Chokoladefabrikken’ med Simon Mathew i rollen som den karismatiske Willy Wonka.


Se mere på www.aarhusteater.dk


ANNONCE