Nyhed

Death Cab For Cutie fejrer klassikers 15-års jubilæum med live-video

GAFFA.dk - alt om musik

Indierock-bandet Death Cab For Cutie live-streamer videoalbummet Plans og markerer dermed udgivelsens 15. år på markedet

På fredag i denne uge kan du live-streame videoen til det amerikanske rockbands femte album Plans, som udkom den 30. august 2005. Allerede dengang var vores GAFFA-anmelder vild med albummet, som endte med at få fem stjerner. Anmelderen beskriver det som:

”En homogen og ofte rørende samling sange, hvor Ben Gibbards vokal endnu engang fodrer den romantiske og melankolske sjæl.”


LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Death Cab For Cutie: Plans

Pladen var særlig, fordi det var første gang, bandet lavede en udgivelse gennem det store pladeselskab Atlantic Records. Filmen til albummet Directions udkom året efter med videoer til alle numrene fra Plans, som hver især blev instrueret af forskellige instruktører.

Sangene til albummet blev dengang indspillet under særlige omstændigheder, hvilket bandets bassist Nick Harmer tænker tilbage på i et Twitter-opslag fra i går. Han beskriver, at de fem drenge fra DCFC var både spændte og nervøse over endelig at udgive musik gennem et stort pladeelskab som Atlantic Records, så de isolerede sig selv i et lille studie placeret i Massachuetts i vinterhalvåret, hvor der pludselig begyndte at falde store mængder sne. Om oplevelsen, der ikke udspillede sig helt som planlagt, skriver Nick Harmer:


”Vi forventede ikke at blive sneet inde, og det gav oplevelsen en ordentlig mundfuld af The Shining, men til sidst var vi i stand til at lukke verden ude og lave et album, der kom direkte fra vores hjerter. Det er blevet et løfte til os selv om, at ligegyldigt hvad, vil vi altid huske os selv på, at vores musik kommer i første række.”

Videoen kan streames på bandets egen YouTube-kanal fredag den 5. september kl 23.00 dansk tid.

 ANNONCE