Nyhed

Ekspertgruppe kommer med anbefalinger for festivaler i næste uge

GAFFA.dk – alt om musik

Kulturministeren er forsigtig optimist

I næste uge kan vi vente en afklaring om, hvordan sommerens festivaler kan afvikles. Det fortæller kulturminister Joy Mogensen til TV2.

Den 22. marts vedtog regeringen og alle Folketingets øvrige partier bortset fra Nye Borgerlige en langsigtet genåbningsplan, og dengang hed det, at en hurtigtarbejdende ekspertgruppe sammen med de relevante myndigheder i midten af april skulle komme med anbefalinger om, hvordan sommerens store arrangementer, herunder festivaler, kan afvikles sundhedsmæssigt forsvarligt.


Ekspertgruppen skulle bestå af folk med viden om afholdelse af større arrangementer, smitteforebyggelse og lignende. Regeringen ville herefter indkalde aftalepartierne til forhandlinger om ekspertgruppens anbefalinger og præsentere en plan for afholdelse af større arrangementer.

Nu er vi som bekendt i midten af april, og vi kan altså forvente ekspertgruppens anbefalinger inden for få dage.

Joy Mogensen er forsigtig optimist, hvad angår sommerens festivaler.


– Jeg tror på, at det kommer til at være muligt at afholde en eller anden form for live udendørs koncerter også i en festivallignende setting. Men ikke ligesom vi kender det, siger hun til TV2.

Hun nævner, at alternative løsninger som eksempelvis den, Grøn Koncert præsenterede tidligere på ugen, kan være en mulighed.

LÆS OGSÅ: Grøn Koncert melder klar til sommer – i nyt format


ANNONCE