Nyhed

Grøn Koncert melder klar til sommer – i nyt format

GAFFA.dk – alt om musik

Efter aflysningen i 2020 vender Grøn stærkt tilbage til sommer

Grøn Koncert satser på at blive en realitet i år, fortæller arrangørerne. For at kunne afvikle årets arrangement inden for restriktionerne og med gæsternes sikkerhed for øje har Grøn i samarbejde med eventsikkerhedsfirmaet Event Safety skabt et helt nyt afviklingsformat. 

”Gennem hele Corona-krisen har fællesskaberne været i undertal, og vi savner alle samværet med hinanden. Til sommer vil det i dén grad være på høje tid, at vi igen mødes til god musik over en kold Tuborg-fadøl – og derfor gør vi alt, hvad vi kan for at give danskerne en både fantastisk og tryg oplevelse, når den Grønne karavane nok engang ruller gennem landet’’, fortæller Christian Sveigaard, der er marketing director hos Tuborg.


Det normale publikumsantal på 35.000 per koncert bliver i år reduceret til 10.000, men til gengæld afholdes der koncerter over 16 dage i stedet for otte, hvilket betyder at cirka 160.000 gæster i alt kan lægge vejen forbi Grøn Koncert 2021. 

Publikum vil til koncerterne blive inddelt i ti sektioner, der kan skaleres op eller ned efter myndighedernes anbefalinger, og hver sektion vil have sin egen ‘’mini-Grøn’’-koncert, hvor der vil være mad- og ølboder og toiletter. Se en oversigt nedenfor.

Overskuddet fra koncerterne går hver år til Muskelsvindfonden, som også glæder sig over den alternative løsning: 


”Grøn har gennem snart 40 år været omdrejningspunkt for et helt særligt fællesskab. Et mangfoldigt fællesskab, der er særligt vigtigt at dyrke i en tid som nu. Derfor har alle bag Grøn knoklet for at udvikle et koncept, som vi mener gør, at vi igen kan mødes til musik, fest og hygge i den danske sommer. Vi er enormt glade for sommerens turnéformat, og vi glæder os helt vildt til at byde publikum, frivillige, artister og musikerne velkommen tilbage på Grøn”, fortæller Theis Petersen, der er indsamlingschef i Muskelsvindfonden.  

Musik, fest og fællesskab er et krav

Vi har stillet Theis Petersen en række opfølgende spørgsmål om det nye koncept:


Hvorfor offentliggør I jeres planer lige nu – hvor regeringen har sagt, at der kommer en endelig melding om sommerens store events i løbet af april?

– Coronaen har vendt op og ned på meget, men ikke på, at døgnet har 24 timer, og vi har ventet længe med at komme en udmelding, siden begyndelsen af marts, og nu synes vi, at det er på høje tid at vise, at vi har et troværdigt bud på at kunne gennemføre Grøn Koncert i 2021. Det er ingen garanti, men det er et godt bud.

Har I været i dialog med myndighederne om jeres nye plan?


Ja, og vi er jo altid i løbende dialog med myndighederne, både politi, brandmyndigheder og så videre, og vi har også været i dialog med kulturministeriet, Dansk Live og regeringens eksperter. Det nye er så, at sundhedsmyndighederne og regeringen skal sige ja eller nej, og det venter vi på.

Hvad nu, hvis det ender med, at man stadig kun må samles 500 personer siddende hele sommeren. Kan I så gennemføre Grøn Koncert med 16 koncerter for 500 personer? Eller hvor er jeres smertegrænse?

– Nej, smertegrænsen er ikke meget lavere end de 10.000 personer gange 16 koncerter, vi har lagt op til. Det er bæredygtigt for os, for artisterne, for leverandørerne og selvfølgelig også for publikum. Vi håber snarere, at vi kan skalere op, enten mere flere publikummer i de enkelte sektioner eller større sektioner.


Hvad hvis det er et krav fra myndighederne, at publikum skal sidde ned, kan I så gennemføre?

– Nej, man skal kunne stå op, og det er også et krav, at man skal kunne servere mad og drikke og cirkulere i de enkelte sektioner. Det er en nødvendighed. En rigtig Grøn-oplevelse består af musik, fest og fællesskab, og så skal vi jo lave et overskud til Muskelsvindfonden. Det kan vi ikke, hvis der er restriktioner på salg af mad og drikke.

Sidste år måtte I jo aflyse, det kan vel mærkes på Muskelsvindfondens årsregnskab?


– Ja, årsregnskabet er ikke færdigt endnu, men jeg forventer da, at vi får et regnskab med en masse minusser. Grøn Koncert har godt nok fået dækket sine omkostninger i arrangørpakken, men Muskelsvindfonden havde jo budgetteret med en indtægt i form af overskuddet fra Grøn Koncert og Cirkus Summarum, og det mangler jo. 

Hvor stort tror du, underskuddet bliver? I millionklassen?

– Jeg tør ikke spå om konkrete tal, men ja, det bliver i millionklassen.


Årets musikprogram offentliggøres i løbet af foråret 2021, og de første navne annonceres i forbindelse med, at billetsalget begynder 11. maj. Theis Petersen tilføjer, at Muskelsvindfonden har mødt stort opbakning i musikmiljøet, selvom kunstnerne nu skal afsætte en hel måned til Grøn Koncert, og hos leverandører generelt.

Følg med på GrønKoncert.dk  eller på festivalens Facebook-side

Sidste år blev de traditionelle Grøn Koncerter aflyst, men i stedet arrangerede Muskelsvindfonden konceptet Grønnere Grøn med flere end 100 små koncerter i private haver.


Her er datoerne for årets Grøn-turné, der bliver den længste nogensinde:

Uge 27: Aarhus (8/7), Aalborg (9/7), Aalborg (10/7), Randers (11/7)

Uge 28: KBH (15/7), Næstved (16/7), Næstved (17/7), Odense (18/7)


Uge 29: Esbjerg 22/7), Kolding (23/7), Aarhus (24/7), Aarhus (25/7)

Uge 30: Odense (29/7), Odense (30/7), København (31/7), København (1/8)

Læs også: Aflysning af Grøn Koncert og Cirkus Summarum koster 10 procent af Muskelsvindfondens ansatte jobbet 


Se en tegning af den nye Grøn-koncertplads:

ANNONCE