Nyhed

LYT: Dave Grohl og datteren Violet fortolker punk-klassiker

GAFFA.dk – alt om musik

Fortolker X's "Nausea"

Foo Fighters-frontmanden Dave Grohl og datteren Violet har netop udgiver deres cover af Los Angeles-punkbandet X’s klassiker ”Nausea” fra 1980. På coveret er Dave Grohl’s 15-årige datter hovedvokalist. Violet har tidligere været på turné med Grohl og bandet, og hun medvirker på det seneste Foo Fighters-album, Medicine at Midnight fra februar i år. Far og datter indspillede nummeret i deres hjemmestudie. Tjek coveret ud nederst i artiklen.

Dave har udtalt følgende til magasinet Billboard om det nye far-datter-samarbejde:

”Hun stillede sig op foran mikrofonen og sang med kraften og selvtilliden som en erfaren professionel. Jeg opmuntrede hende som en stolt far til at lade det hele komme ud. Jeg sang derefter mine harmonier hen over hendes vokaler i omkvædet. Vores stemmer matchede perfekt i mixet, og vi smilede til hinanden, da vi lyttede til optagelsen for fuld lydstyrke. Det var et øjeblik, der overgik alt, hvad der var musikalsk. Et øjeblik for livet, som jeg vil mindes for evigt. Et familiemoment.”

Nummeret vil være med i Grohls kommende dokumentarfilm What Drives Us, hvor han taler med andre musikere, blandt andre Lars Ulrich, St. Vincent og The Edge fra U2, om at være på landevejen. Filmen får premiere på Amazon Prime 30. april.

”Nausea” indgik oprindeligt på X’s legendariske debutalbum i 1980, Los Angeles, produceret af Doors-keyboardspiller Ray Manzarek. 

I sidste uge annoncerede Dave Grohl desuden premieredatoen for tv-serien From Cradle to Stage. På mors dag ‒ i USA den 6. maj for at være helt nøjagtig ‒ udkommer serien, som følger Foo Fighters-frontmanden og hans mor og deres møde med andre mor-barn-relationer i musikbranchen, skriver NME. Serien kan ses på Paramount+.

Læs også: SE TRAILER: Ny tv-serie med Dave Grohl og hans mor

Sidste år udgav Foo Fighters Times Like Those, en 26 minutter lang dokumentarfilm på YouTube. Filmen er lavet i anledning af gruppens 25 års jubilæum.  

Læs også: VIDEO: Foo Fighters fejrer jubilæum med gratis dokumentar

ANNONCE