Nyhed

Manager raser mod Simpsons-parodi på Morrissey

GAFFA.dk – alt om musik

Sangerens manager er ganske utilfreds med den måde, Morrissey bliver fremstillet på i tegnefilmsserien

Opdatering: Morrisseys manager Peter Katsis gør på Facebook opmærksom på, at det er ham og ikke Morrissey, der har skrevet den kritiske kommentar på Morrisseys Facebook-side, hvilket ikke tidligere fremgik af opslaget og fik GAFFA og flere andre medier, herunder NME og Pitchfork, til at tro, at det var Morrisseys egne formuleringer.

Den amerikanske tv-serie The Simpsons udsendte i går et nyt afsnit af det populære show, som ikke ligefrem er faldet i god jord hos Peter Katsis, manager for The Smiths-sangeren Morrissey, der bliver parodieret i afsnittet. Få timer efter afsnittet var blevet sendt, blev utilfredsheden med afsnittet annonceret fra Morrisseys Facebook-side.


I afsnittet, der har titlen Panic On The Streets Of Springfield, får familiens datter Lisa en fantasiven, som er en deprimeret indie-sanger fra Storbritannien i 1980’ernes. Karakteren forestiller Morrissey, og fremstillingen er ikke ligefrem flatterende. Blandt andet får den ham til at fremstå racistisk, mener han:

‘’At lave sjov med ting er en ting. Andre shows, som SNL, gør stadig et fantastisk stykke arbejde med at finde måder at inspirere til god satire. Men når et show synker så lavt, at det bruger hårde, hadefulde taktikker som at vise Morrissey-karakteren med maven hængende uden for sin skjorte (når han aldrig har set sådan ud på noget tidspunkt i sin karriere) får det én til at undre sig over, hvem den sårende, racistiske gruppe virkelig er her’’, står der blandt andet i opslaget.

Morrisseys manager tilføjer: ‘’Endnu værre ‒ at kalde Morrissey-karakteren racist, uden at udpege nogle specifikke omstændigheder, tilbyder intet. Det tjener kun at fornærme artisten. De burde tage det spejl og holde det op for sig selv. Simpson-skuespilleren Hank Azarias nylige undskyldning til hele landet Indien for sin rolle i at opretholde "strukturel racisme" siger det hele". 


Racisme-beskyldningerne kommer dog måske ikke helt ud af det blå, da Morrissey er udtalt støtte af det højreorienterede, anti-muslimske parti For Britain, der er en form for engelsk svar på Stram Kurs. Han bar blandt andet partiets badge til sin optræden på The Tonight Show Starring Jimmy Fallon, har NME tidligere rapporteret.

Facebook-opslaget afsluttes med endnu en spydighed rettet mod tv-showet: ‘’Ikke overraskende... at The Simpsons’ seertal er dalet så slemt over de seneste par år’’.

Folkene bag The Simpsons forsøgte oprindeligt at få Morrissey selv til at lægge stemme til karakteren, men det blev i stedet Benedict Cumberbatch der klarede opgaven.


Læs også: Pladebutik boykotter Morrissey 

The Simpsons-skaberne har endnu ikke svaret på managerens kritik.

Læs det fulde opslag her:


Surprising what a “turn for the worst" the writing for The Simpson’s tv show has taken in recent years. Sadly, The...

Slået op af Morrissey OfficialSøndag den 18. april 2021


ANNONCE