Nyhed

Morrissey: ‘’At skrive for The Simpsons kræver åbenbart kun komplet uvidenhed’’

GAFFA.dk – alt om musik

Sangeren kommenterer nu selv The Simpsons’ parodiering af ham 

GAFFA rapporterede i går om det Facebook-opslag, som Morrisseys manager havde delt, der udtrykte en stærk utilfredshed med fremstillingen af sangeren i et nyt afsnit af The Simpsons, hvor Morrissey-karakteren blandt andet fremstår racistisk. Nu har The Smiths-sangeren selv tyet til tasterne og kommenteret på situationen, via MorrisseyCentral.com.

‘’Dette er min første kommentar (og forhåbentlig min sidste) til The Simpsons-episoden ‒ som jeg ved har gjort mange mennesker rasende. Hadet, der er vist mod mig fra skaberne af The Simpsons, er naturligvis en potentiel retssag, men en, der kræver mere finansiering, end jeg har mulighed for at kunne mønstre’’, skriver han indledende. 


Der er ikke længere plads til kunstnere, der udtrykker stærke følelser, mener sangeren, der ser netop den kvalitet i sig selv om en grund til, at han blev udstillet i episoden: ‘’Du bliver især foragtet, hvis din musik påvirker mennesker på en stærk og smuk måde, da det ikke længere er nødvendigt for musikken at gøre’’. 

‘’Ytringsfriheden findes ikke længere’’, fortsætter sangeren, og forklarer, at han siden starten af sin karriere har måttet stå på skud for ‘’frygtelige beskyldninger’’. I forlængelse heraf stikker han The Simpsons-holdet en spydighed:

‘’Beskyldninger kommer normalt fra nogen med et vildt ønske om betydning; de fungerer ikke på et særlig højt niveau. At skrive for The Simpsons, for eksempel, kræver åbenbart kun komplet uvidenhed’’.


Særligt Morrisey-karakterens racistiske træk faldt i dårlig jord hos sangerens manager. Ifølge sangeren selv er The Smiths-fans blevet overfaldet, og Morrissey-fans er blevet latterliggjort på grund af racismeanklager mod ham gennem tiden. Ligeså har hans venner i kultureliten taget afstand fra ham for ikke at blive plaget af medierne, der ønsker at udspørge dem om ‘’sladder om racistiske hændelser’’.  

Skaberne af The Simpsons har endnu ikke svaret på Morrisseys kritik.

LÆS OGSÅ: Manager raser mod Simpsons-parodi på Morrissey  


Læs hele Morrisseys opslag lige her

ANNONCE