Nyhed

Soft Cell arbejder på nyt album – efter 20 års pause

GAFFA.dk – alt om musik

Fantastiske nyheder til dem, der savner 1980’er-gruppen

Duoen Soft Cell ‒ med de borgerlige navne Marc Almond (sang) og Dave Ball (keyboard med mere) ‒ har bekræftet, at de er i gang med at indspille deres første album siden Cruelty Without Beauty fra 2002, skriver NME

Albummet er en glædelig overraskelse for fans af gruppen, det troede, at Soft Cells koncert i O2 Arena i London i 2018 var det sidste, vi hørte til duoen. En koncert, som GAFFA gav en begejstret anmeldelse.


‘’Vi har ikke prøvet at skrive endnu en ’Tainted Love’. Måske burde vi!’’, sagde Dave Ball i et nyligt interview med Daily Star, hvor han blandt andet fortalte, hvad fansene skulle forvente fra det nye album: 

‘’Men det ville være upassende for to nogle-og-60-årige mænd at prøve at skrive dansevenlige små popnumre. Det betyder ikke, at vi er blevet ulykkelige, og det er heller ikke tung, industriel musik. Jeg ville sige, at sangene lyder ret minimalistiske, melodiske og basdrevne’.’

‘’Jeg er virkelig tilfreds med, hvordan det udformer sig, det lyder fantastisk’’, tilføjer han. 


Gruppen er mest kendt for deres coverversion af Gloria Jones' 60'er-sang ‘’Tainted Love’’ fra 1981, fra debutalbummet Non-Stop Erotic Cabaret. De splittede op i 1984 efter at have udgivet fire albums og blev genforenet igen i starten af 00'erne for at at spille koncerter og lave ny musik sammen, hvilket blev til 2002-albummet Cruelty Without Beauty. Så gik de atter hver til sit for at genforenes til koncerten i 2018 og nu igen for at indspille et nyt album.

LÆS OGSÅ: Duoen, der aldrig ville være popstjerner, vinker farvel

ANNONCE