Nyhed

UNDERSØGELSE: Roskildes publikum stoler mere på festivalen end på politikerne

GAFFA.dk – alt om musik

Videnskabsfolk vurderes dog endnu mere troværdige, når det gælder beskyttelse mod coronavirus

En ny undersøgelse viser, at Roskilde Festivals publikum stoler mere på festivalens egen ledelse end på politikerne, når det gælder coronasituationen. Det fortæller en endnu ikke helt færdig undersøgelse, som GAFFA har fået adgang til, og som laves i af festivalen i samarbejde med forskerne, professor Thomas Morton og adjunkt Seamus Power fra Institut for Psykologi på Københavns Universitet.

Undersøgelsen har spurgt 20 procent af de personer, der har købt billet til Roskilde Festival 2021 og 20 procent af dem, der har meldt sig som frivillige – i alt knap 18.500 personer – og bedt dem vurdere troværdigheden hos en række aktører, når det gælder beskyttelse mod coronavirus. Her bliver festivalens egen organisation vurderet mere troværdig end politikere og lokale myndigheder, mens videnskabsfolk og sundhedsvæsenet dog vurderes mere troværdig end festivalen. I bunden ligger kategorien festivalgængere.

77 procent af de adspurgte har i øvrigt været på Roskilde Festival to eller flere gange.

På en skala fra 1 til 5 vurderer Roskilde-billethaverne og de frivillige de forskellige aktører sådan på troværdighed omkring beskyttelse mod coronavirus:

Læger og videnskabsfolk: 4,4

Roskilde Festivals organisation: 3,94

Folketingspolitikere: 3,65

Lokale myndigheder: 3,65 

Den danske befolkning: 3,09

Festivalgængere: 2,76

93 procent af de adspurgte billethavere har i øvrigt svaret, at de stadig planlægger at deltage i festivalen, hvis den gennemføres, mens det kun gælder for 68 procent af dem, der har meldt sig som frivillige. For de frivilliges vedkommende er meridianalderen i øvrigt noget højere end for billethaverne – 44 år mod 27 år. Kønsfordelingen er 46 procent mænd for billethavernes vedkommende, 52 procent mænd for de frivillige.

Mere end 90 procent af de adspurgte var villige til at blive vaccineret, og mere end 80 procent følte sig sikre på vaccinernes effektivitet.

Genåbningsplan lige om hjørnet

Den 22. marts præsenterede regeringen sin genåbningsplan, der fortalte, at en ekspertgruppe i midten af april skulle komme med en anbefaling om, hvordan der kan afholdes store begivenheder, herunder festivaler, i sommeren 2021. Herefter vil politikerne komme med en endelig melding.

Dagen efter udtalte Roskilde Festivals direktør Signe Lopdrup til GAFFA:

– Det er positivt, at der endelig er kommet en lidt mere langsigtet plan. Selv om den ikke siger noget om muligheden for store arrangementer, kan vi ikke se det som andet end udtryk for, at der stadig er en tro på, at det kan lade sig gøre at holde festival til sommer. Hvis ikke, går jeg ud fra, at vi havde fået at vide, at det ikke ville være muligt. Så vi fortsætter planlægningen med fornyet intensitet – ellers løber tiden simpelthen fra os.

LÆS OGSÅ: Grøn Koncert melder klar til sommer – i nyt format

ANNONCE