Nyhed

Vega præsenterer sansestimulerende digitale koncerter

GAFFA.dk – alt om musik

Wednesday Sessions er navnet på Vegas nye digitale koncertrække.

Vega præsenterer fra i dag og de kommende onsdage en ny digital koncertrække via sociale medier:

"Mens vi drømmer om at mødes til koncerter og stå tæt, mens musikken strømmer fra scenerne, er Vegas ny digitale koncertrække Wednesday Sessions et solidt koncertfix, der stimulerer alle sanser og giver indblik i de mange spændende tendenser, der buldrer frem blandt det danske talentlag netop nu," lyder det i en pressemeddelelse fra spillestedet.

Wednesday Sessions er indspillet i Vegas "hemmelige" sal, Jens Jensen Salen, som kun sjældent tages i offentlig brug. En særlig setting, med et fængslende og glimtende lyshav, skal give seeren en klubfornemmelse. Undervejs i de fire musikeres koncerter introduceres de via et interview, der sætter den enkelte artists skaberproces i fokus.

I første serie, der udgives fra i dag, præsenterer Vega fire danske soloartister, der fra vidt forskellige musikalske ståsteder giver deres bud på en digital koncertoplevelse. De fire soloartister er Greta (billedet), Ivan$ito, Astrid Engberg og Lau Pedersen, sidstnævnte kendt som sanger i Fribytterdrømme.

Program- og udviklingschef i Vega Lene Vive Christiansen siger om kunstnerne:

”Vi har inviteret fire danske musikere til at være med til at udforske, hvordan en koncert kan gennemføres digitalt og ikke mindst undersøge, hvordan man kan lægge nye lag på koncertoplevelsen med interview undervejs, så den nysgerrige koncertgæst får lidt dybere indsigt i musikerens arbejde også. Vi er ekstremt glade for resultaterne med de første fire digitale koncerter i vores nye serie Wednesday Sessions og har allerede nu planer i støbeskeen og nye ideer”.

Bagom de fire musikere:

Greta

Greta har med sit debutalbum Ardent Spring cementeret sig på den danske musikscene med sine drømmende toner. Greta skaber eventyrlige lyduniverser, hvor det visuelle og lyd-æstetiske er tæt sammenspundet. Hun udfordrer den gængse opfattelse af popkunsten og leverer stærke tekster om eksistentielle tanker, lys og mørke samt livets indre og ydre modsætninger. Koncerten udgives 14. april 2021

Ivan$ito

Dansk-chilenske Ivan$ito udgav sidste år sit debutalbum, Everything is Reggaeton, der mikser nordiske melodier med varme latinamerikanske reggaeton-rytmer og krydrer det med fængende lyriske melodilinjer på spansk. Ivan$ito leder tankerne hen på verdensstjerner som Bad Bunny og J Balvin. Koncerten udgives 21. april 2021

Astrid Engberg

Den danske producer, sanger og dj Astrid Engberg bevæger sig mellem genrer fra hele verden, hvor vilde grooves, knitrende beats, jazz og elektronisk musik forenes i et eklektisk mix. I september udgav hun sit første fuldlængde-album Tulpa. Astrid Engbergs lyd tager udgangspunkt i hendes skandinaviske rødder og er tilført nuancer fra hendes rejser rundt i verden. Koncerten udgives 28. april 2021.

Lau Pedersen

Lau Pedersen fra rockbandet Fribytterdrømme leverer danske tekster svøbt i sprøde guitarriffs, fremdrevne trommerytmer og levende lag af orgel og synthesizere. Med sin koncert til Wednesday Sessions går Lau Pedersen i en mere introvert retning og barberer udtrykket ned. Sammen med sit band har han netop udgivet albummet Ikke Bange For At Dø, Men Rædselsslagen For At Miste Livet. Koncerten udgives 5. maj 2021.

LÆS OGSÅ: 10 umage par – der passede overraskende godt sammen

Se den første af de fire Wednesday Sessions med Greta HER:

ANNONCE