Nyhed

Danmarks nye kulturminister fortæller om sit musikforbrug

GAFFA.dk – alt om musik

Artiklen er opdateret med info om kulturministerens yndlingsalbum

Kulturministeren har afsløret sit yndlingsalbum og sine seneste koncertoplevelse

I går fik Danmark en ny kultur- og kirkeminister, Ane Halsboe-Jørgensen, der tog over efter Joy Mogensen, som trak sig søndag med henvisning til, at hun var "løbet tør for overskud".

LÆS OGSÅ: Her er Danmarks nye kulturminister

Et GAFFA-interview med Joy Mogensen om hendes musiksmag, foretaget umiddelbart før corona-nedlukningen, men publiceret lidt senere, vakte stor debat, da det blev offentliggjort i april 2020. Her fortalte kulturministeren blandt andet, at hendes yndlingsalbum – hvis hun absolut skulle finde et – måske kunne være opsamlingen Absolute Music 2 fra 1993, for det havde hun lyttet meget til som teenager. Dette fandt nogle provokerende og et udtryk for ministerens manglende kulturelle dannelse, mens andre tog hende i forsvar.

LÆS OGSÅ: KOMMENTAR: Absolut Music-shitstorm mod Joy Mogensen skyldes overfladiskhed eller ond vilje

Mange har nok tænkt, hvilket album der så er Ane Halsboe-Jørgensens yndlingsalbum, og GAFFA vil også gerne tale med den nye kulturminister – både om dette og om andet. Andre er dog kommet før os, blandt andet Radio4, der tirsdag morgen den 17. august blandt andet spurgte ministeren om hendes yndlingsalbum, og her lød svaret, at det var Marie Keys De her dage fra 2012, kendt for blandt andet hittene "Uden forsvar" og "Uopnåelig". Men hun indrømmede, at hun også havde haft Absolute Music-cd'er i reolen, da de var populære i 90'erne, og hun fortalte også, at hun havde hoppet rundt til D-A-D-koncerter i Nordjylland, da hun var yngre.

Marie Key har i øvrigt flere gange refereret til socialdemokratiske politikere på sine plader. På sit allerførste album med Marie Key Band fra 2006 synger hun på sangen "Frank" om formandsopgøret mellem Frank Jensen og Helle Thorning-Schmidt, og på albummet Giganter fra 2018 sampler hun en udtalelse fra Helle Thorning-Schmidt på nummeret "Et helt nyt liv".

Hør interviewet nedenfor:

DR P1 morgen har næsten samtidig stillet Halsboe-Jørgensen en række spørgsmål om hendes kulturforbrug. P1 undlod dog at stille ministeren det ellers oplagte spørgsmål om hendes yndlingsalbum, men spurgte blandt andet, hvilke koncert hun senest havde været til. Og her lød svaret "Peter Sommer i DR Koncertsalen" (i november 2020, red.), "på et tidspunkt, hvor man ikke måtte synge med," som Halsboe-Jørgensen fortalte og tilføjede, at koncerten var en stor oplevelse. 

Kulturministeren berettede også, at den seneste film, hun har set, var Thomas Vinterbergs Druk, den seneste bog, hun har læst var Leonora Christina Skovs Hvis vi ikke taler om det, og det seneste teaterstykke, hun har set, var Stormen over Ramasjang på Østerbro Teater, sidstnævnte sammen med sine børn.

Ane Halsboe-Jørgensen kan i øvrigt glæde sig over, at Peter Sommer udgiver et nyt album lige om lidt.

LÆS OGSÅ: Peter Sommer og Palle Hjorth på vej med album og turné

ANNONCE