Nyhed

Generator-festivalen offentliggør flere navne

GAFFA.dk – alt om musik

Den odenseanske studiestartsfestival Generator offentliggør yderligere ni navne i mange forskellige genrer, nemlig Erika De Casier, Tobias Rahim, Hedegaard, Snavs, Zookeepers, Amina, First Flush, Kaaliyah og Littgloss.

Festivalen finder sted i Odenses gader den 9. til den 11. september med fuld kapacitet. Generator arrangeres af foreningen We Celebrate Odense, der er stiftet af Studenterhus Odense, Musikhuset Posten, Slagteriet og Ungdomshuset. 

Lidt om de ni nye tilføjelser:


Erika de Casiers albumdebut Essentials fra 2019 blev udgivet gennem hendes eget selvstændige pladeselskab Indepedent Jeep Music. Siden da har r&b-sangeren gjort sig bemærket internationalt, og hun skrev i 2020 pladekontrakt med det legendariske engelske pladeselskab 4AD (Grimes, The National, Efterklang med flere). I maj udgav hun så sit anmelderroste andet album, Sensational.

Tobias Rahim er kendt for singlerne ”Costa Del Sol til København”, ”Jesus”, ”Dø I Norden” (ft. Suspekt) og debutalbummet og filmen National Romantik 2021. Musikken er pop med elementer af urban og reggaeton.

Hedegaard indledte karrieren som remixer og begyndte senere at udgive sin egen musik. Han brød igennem i 2014 med sangen "Happy Home" med vokal og tekst fra Lukas Graham. Kort efter fik han et stort hit som producer og medsangskriver på hittet "Twerk It Like Miley" med Brandon Beal og Christopher. Siden har han udgivet en stribe singler, et album og et minialbum. Han har gennem årene desuden remixet for navne som 50 Cent, Ludacris, Kesi, TopGunn, Mellemfingamuzik, Astrid S, Eminem, Nate Dogg, Cedric Gervais og Jimilian og produeret for Benjamin Hav, Natalie La Rose, Medina, Clara, Jimilian, Carpark North, Nik & Jay, Nabiha, Kidd og mange flere.


Snavs fra Amager har som producer og dj arbejdet sig op fra den københavnske undergrundsscene til de store scener for elektronisk musik, som Roskilde Festival, Tomorrowland, Coachella og mange flere. Han debuterede med ep'en 808% fra 2013 og må anses som en af de mere produktive elektroniske artister i Danmark. Hans diskografi tæller tre album, fem ep’er, over 30 singler og flere end 10 remixes.

Zookeepers er en producerduo bestående af William de Waal og Søren Oliver Due. Duoen er kendt for deres energiske lyd og melodiøse numre, som har givet dem mere end 50 millioner streams på verdensplan. Herhjemme har de blandt lavet hittet “Can’t Fall Asleep” sammen med Clara, som også er på årets Generator-plakat.

Amina har for nylig udgivet debut-ep'en Black Butterfly, der trækker på både ep, r&b og hiphop og har storstreamende Branco med som gæst på nummeret "Woah". GAFFAs anmelder kaldte ep'en "lovende".


First Flush vender hjem til Fyn med deres anmelderroste fjerde album Fjorden under armen. Bandet har været nomineret Steppeulven-prisen for årets tekstforfatter og udgivet deres tekster i bogform på det velanskrevne forlag Arena. Musikken befinder sig i spændingsfeltet mellem singer-songwriter og autotunet hiphop-inspiration.

Kaaliyah med det fulde navn Kaaliyah Stephanie Lundtofte Kumapayi er en trapsanger, der den seneste tid har fået skabt en del opmærksomhed omkring sig selv på den danske urban-scene. Kaaliyah udgav en ep tilbage i 2015 og har siden udsendt en stribe singler. Musikken kan sammenlignes med navne som FKA Twigs og The Weeknd.

LittGloss består af Mathias Holssae og Kristoffer Fuglsang. Producer/dj/sangskriverduoen debuterede i 2020 med singlen “L.A. Traffic” feat. RoseeLu, som efterfølgende resulterede i en nominering som “Årets Nye Danske Artist” til The Voice Awards 2020 og "Årets Nye Danske Navn" til Club Awards 2020.


Generator har tidligere annonceret fire pop-orienterede navne, nemlig som nævnt Clara samt Kesi, Andreas Odbjerg og Elba.

Billetsalget er i fuld gang lige her.

LÆS OGSÅ: OPDATERET OVERBLIK: Disse festivaler og musikevents kan du opleve denne sommer


Varm op med Erika de Casiers "Polite":

ANNONCE