Nyhed

Hør Phoebe Bridgers fortolke Metallica-klassiker

GAFFA.dk – alt om musik

"Nothing Else Matters" bliver fremført helt afdæmpet

Metallica fortsætter med at tælle ned til det store cover-boksalbum The Metallica Blacklist, hvor hele 53 kunstnere fortolker et nummer fra bandets storsælgende, selvbetitlede 1991-album, også kendt som The Black Album. Anledningen er, at det den 12. august – altså i dag – er 30 år siden, albummet udkom.

Denne gang gælder det den californiske sanger og sangskriver Phoebe Bridgers, som har kastet sig over en af albummets helt store klassikere, balladen "Nothing Else Matters". Hør hendes lavmælte version af sangen nedenfor. 


Bridgers har netop præsenteret sangen hos vært Zane Lowe på musikradioen Apple Music 1, og her sagde hun blandt andet (hør det nedenfor): "Jeg har længe været en stor Metallica-fan. Jeg synes dog, det er sjovt, at jeg formodentlig blev introduceret for dem meget senere end mange andre, som altid har elsket dem. Men da jeg var teenager, tog jeg til Outside Lands (festival i San Francisco, red.), og jeg kendte helt sikkert deres sange fra videospil og lignende, men jeg tog til Outside Lands og så deres sæt og tænkte: 'Det her er et rockband. Det er en slags port til metalrocken, fordi de er så iørefaldende, og du kan holde fast i det, og sangene kan hænge fast i dit hoved. Så det, jeg altid har elsket ved Metallica er, at de ikke er bange for et godt hook." 

Phoebe Bridgers har udgivet to soloalbum og er også medlem af grupperne boygenius (med de to andre sangere og sangskrivere Julien Baker og Lucy Dacus) og Better Oblivion Community Center (med sangeren og sangskriveren Conor Obert, også kendt fra Bright Eyes). Hendes seneste soloalbum, sidste års Punisher, fik de maksimale seks stjerner af GAFFAs anmelder.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Et genre-genopladende hævntogt


The Metallica Blacklist udkommer den 10. september som syvdobbelt vinylalbum eller firdobbelt cd, og blandt de øvrige medvirkende er så forskellige kunstnere som Miley Cyrus, St. Vincent, Volbeat, Depeche Mode-sanger Dave Gahan, jazzsaxofonisten Kamasi Washington og den tidligere Roxette-sanger Per Gessle. Størstedelen af bidragyderne kommer fra andre genrer end metal. Se hele tracklisten her.

Metallicas selvbetitlede femte album er deres mest solgte og en af ​​de kommercielt mest succesrige plader nogensinde og har alene i USA solgt mere end 16 millioner eksemplarer. Albummet gav Metallica deres første albumførsteplads i ikke mindre end ti lande, herunder fire uger i træk i USA. Udgivelsen indeholder singlerne "Enter Sandman", "The Unforgiven", "Nothing Else Matters", "Wherever I May Roam" og "Sad But True". 

LÆS OGSÅ: Hør Volbeat fortolke Metallica fra kommende hyldestalbum


Hør Phoebe Bridgers fortolke "Nothing Else Matters":

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af Zane Lowe (@zanelowe)


ANNONCE