Nyhed

NY SINGLE: De italienske Eurovision-vindere Måneskin samarbejder med Iggy Pop

GAFFA.dk – alt om musik

"I Wanna Be Your Slave" er genindspillet med den amerikanske rocklegende

Det italienske rockband Måneskin med den dansk-italienske bassist Victoria de Angelis har haft stor succes på verdensplan med deres musik, siden de vandt den spændende Eurovision Song Contest-finale 2021 i Rotterdam maj med vindersangen "Zitti E Buoni". Noget større succes, end Eurovision-vindere som regel oplever.

Siden har de udgivet hitsangen "I Wanna Be Your Slave", og det er den, de netop har udsendt i en ny version i et samarbejde med den 74-årige amerikanske rocklegende Iggy Pop, der albumdebuterede med bandet The Stooges i 1969 og ofte omtales som "the godfather of punk".

Bandet udtaler i en pressemeddelelse:

"Det var en stor ære, at han elskede vores musik og ønskede at arbejde sammen med os. Det var rørende at se ham synge "I Wanna Be Your Slave" live foran os; det var stærkt at se sådan en stor kunstner være så åben og venlig. Vi voksede alle sammen op til hans musik, og han inspirerede os til at danne et band. Det er utroligt, at vi fik mulighed for at møde ham og lave musik med ham."

Iggy Pop udtaler: "Måneskin gav mig den vildeste optur".

Stor global succes

Måneskin er for tiden den 13. mest lyttede kunstner på Spotify og har flere end 51 millioner månedlige streams og sammenlagt mere end 2,5 milliarder streams. Deres sang "Beggin" har ligget på førstepladsen på Spotifys Global Top 50 Chart i fire uger, og de er det første italienske band nogensinde, der har haft en single på den britiske top 10-hitliste, hvilket faktisk skete to gange på samme tid. I Danmark har de også haft 2021-albummet Teatro D'Ira – Vol. 1 og 2017-ep'en Chosen i top 10, og i denne uge ligger de henholdsvis nummer 11 og 12.

Måneskin brød igennem i hjemlandet i 2017, da de blev nummer to i landets udgave af X Factor, og samme år udsendte de debut-ep'en Chosen. Siden har de udgivet to album, senest Teatro D'Ira – Vol. 1 fra marts 2021.

Bandet fik i øvrigt en del omtale for andet end deres sejr ved Eurovision-finalen, da nogle mente, at det så ud, som om deres sanger Damiano David på et tidspunkt sniffede kokain i et tv-klip fra showets green room kort efter sejren. Dette er dog siden blevet afvist af både bandet og Eurovision-showets producere, ligesom David lod sig narkoteste, og testen var negativ.

LÆS OGSÅ: Iggy Pop giver to koncerter i Danmark i 2022

Lyt til samarbejdet nedenfor.

ANNONCE