Nyhed

PREMIERE: Jomi udgiver stærk video til samtykkesangen "JaNejMåske"

GAFFA.dk – alt om musik

"JaNejMåske" er forløberen for et album, der kommer til oktober

Sanger og sangskriver Jomi – tidligere kendt som Jomi Massage – har netop udgivet sin anden single i år, samtykkesangen "JaNejMåske" og en tilhørende video, som vi har fået mulighed for at holde premiere på. Se videoen nedenfor.

Grænsesætning, grænsemodtagelse og seksualitet er emner, der i høj grad optager Jomi Massage, der er selverklæret sex-positivist. Emner, som hun elsker at tale om, men som hun nu også vil spille og synge om, fortæller hun.


Om videoen, der er instrueret af Anna María Helgadóttir, udtaler Jomi videre i en pressemeddelelse:

"Samtykkesangen, som jo slet ikke hedder samtykkesangen, men JaNejMåske, hed faktisk allerførst 'Ode to Sexuality' og var en ti minutter lang performance bestilt til HYL Festivalen 2020, hvor Jomi rent faktisk bandt en dildo omkring en kvindes bryst, så den sad som en penis stikkende ud fra kvindes hjerte. 'I want to fuck your heart', sang Jomi til allersidst og kiggede kvinden dybt i øjnene. Før denne udmelding om at ville have sex med nogens hjerte, havde de to kvinder gået igennem alskens grænseøvelser, for at udvide modet til at beskrive deres behov og grænser over for hinanden. Det er pisse hamrende langhåret og af ene eller anden grund stadig lettere provokerende, men det er altså lige præcis det her, den langhårede tid manglede: Samtykke. Ønsket om at tage vare på hinanden, mens man udfordrer og udvider horisonter og ikke mindst nogen, der taler om det."

Jomi fortsætter:


"Men ligesom Jomi Massage nu hedder Jomi, og samtykkesangen hedder 'JaNejMåske', så gør forvirring godt, og dildo-performancen blev til en fem minutter lang sang, spillet af nogle af Danmarks fineste musikere. Der er horn og congas, og det springer rundt, men er alligevel ret ligetil. Ligesom sex. Nummeret er blevet udgivet i fredags af Danmarks fineste pladeselskab, når det kommer til sangskriveri (Glorious Records, red.), og pludselig syntes Jomi også, der skulle være en video. På meget få dage fik Jomi skaffet et tårn, hvor voksne mennesker kan lege, et kamera, kamerafører, samtykke-instruktør og otte meget modige kvinder. Jomi inviterede simpelthen til samtykke-workshop, og så blev det filmet og klippet, og se engang, hvor ømheden, lysten og legen driver…"

"JaNejMåske" er ligesom forgængeren "Livet er lige begyndt" en forløber for Jomis kommende ottende album (hvis man regner det hele med) Lyst, der er på gaden 7. oktober. Musikken er skabt ud af en intuitiv studiesession med en række erfarne jazz-, rock-, og popmusikere.

Efter flere album på sit eget selskab The Being Music har Jomi denne gang som nævnt skrevet kontrakt med Glorious Records, der blandt andet er kendt for udgivelser med navne som moi Caprice, Peter Wangel og Elou Elan. 


Jomi Massage albumdebuterede som solist med Aloud, der udkom på kvindernes internationale kampdag 8. marts 2004. Under sit borgerlige navn Signe Høirup Wille-Jørgensen har hun siden 1996 udgjort en fjerdedel af den meget roste støjrock-med-mere-gruppe Speaker Bite Me, der senest var albumaktuel i 2018 med Future Plans, som GAFFA tildelte de maksimale seks stjerner. 

LÆS OGSÅ: På mesterlig konfrontationskurs med dansk alternativ rocks kronjuvel

Se videoen til "JaNejMåske":

ANNONCE