Nyhed

PREMIERE: Sommeridyl og drageflyvning i ny video fra Efterklang

GAFFA.dk – alt om musik

De tre bandmedlemmer og deres liveband er i euforisk sommerferiestemning i videoen til det, der er den anden single til deres kommende sjette studiealbum

Den eksperimenterende, elektroniske poptrio Efterklang har i dag udgivet endnu en single fra deres kommende album Windflowers, der er sat til at udkomme den 8. oktober. Nummeret hedder “Dragonfly” og er ledsaget af en fin og stemningsfyldt musikvideo, der kan ses længere nede. 

Førstesinglen “Living Other Lives” udkom tilbage i maj, og Søren Lynggaard Andersen, der instruerede videoen til singlen, har også været instruktør på videoen til “Dragonfly”. Bandets bassist, Rasmus Stolberg, fortæller følgende om den nye musikvideo:

“Den viser os tre sammen med vores liveband-medlemmer Indrė Jurgelevičiūtė, Bert Cools, Øyunn og Christian Balvig, som alle har bidraget til skabelsen af vores nye album. Det var Indre, som fik ideen at bruge drager i videoen, og kort efter fandt vi en kasse med noget efterladt hvidt tøj, og så rullede det ret organisk derfra. 

Vi var alle på Møn til Efterklangs sommertræf, og vi tog eftermiddagen og aftenen fri til at flyve med drager, svømme, løbe rundt og danse fjollet og ukoordineret i de danske kornmarker. Det var et smukt øjeblik med mennesker, vi elsker, og jeg er så glad for, at det blev filmet så fantastisk og levende af Søren”.

Singlen er desuden inspireret af sangeren Casper Clausens fascination af guldsmede, der ofte ikke kan gå og derfor er på vingerne konstant. Nummeret hylder idéen om, at kærligheden er flyvsk og umulig at fange.

Siden debut-ep’en Springer fra 2003 har gruppen udgivet to andre ep’er, fem studiealbum og en opera. Deres seneste albumudgivelse var Altid sammen fra 2019. Bandets kommende album bliver deres første udgivelse fra det tyske selskab City Slang. 

Læs også: ANMELDELSE: Det danske sprog klinger smukt på tænksomt album 

Hør “Dragonfly” og se musikvideoen her:

Artiklen fortsætter efter videoen

Fra oktober og frem til april drager bandet desuden på turné, både i Europa og i Nordamerika, og spiller i den forbindelse blandt andet fire danske koncerter:

17. november 2021: Aarhus – Musikhuset Store Sal 

18. november 2021: Odense – Magasinet

19. november 2021: Aalborg – Musikkens Hus 

21. november 2021: København – Operaen

Den fulde spilleplan kan ses, og billetter kan købes lige her

Se hele tracklisten til det kommende album her:

1. Alien Arms

2. Beautiful Eclipse

3. Hold Me Close When You Can

4. Lady Of The Rocks

5. Dragonfly

6. Living Other Lives

7. Mindless Center

8. House On A Feather

9. Åbent Sår (Feat. The Field)

ANNONCE