Nyhed

Thåström giver koncert i Danmark

GAFFA.dk – alt om musik

Det svenske post-punk-ikon kommer til landet med nyt album i ryggen

Den særdeles erfarne og meget roste svenske rock/post-punk-sanger og -sangskriver Thåström giver koncert i Den Grå Hal på Christiania torsdag den 19. maj 2022 på sin turné Dom, som skiner.

Thåström udgiver 24. september en ny single, der er forløber for hans 11. soloalbum, som udkommer til november. Udgivelsen bliver opfølgeren til den fire år gamle Centralmassivet, som GAFFAs anmelder gav en forrygende anmeldelse.


LÆS OGSÅ: Det svenske punkikons industrialgospel er en lektion i dekadent skønhed

Sangeren med fornavnet Joakim indledte karrieren som sanger i 1977 i det indflydelsesrige punkband Imperiet og fortsatte fra 1983-1988 som vokalist i det populære rockband Imperiet. I 1989 udgav han sit første soloalbum, og han har desuden udsendt plader med projekterne Peace, Love & Pitbulls og Sällskapet. Mange af hans plader har toppet den svenske hitliste, og i hjemlandet giver han arenakoncerter, denne gang blandt andet i Malmö Arena og Avicii Arena i Stockholm. Han er kendt for sine intense og højelektriske koncerter, og i 2020 udgav Thåström da også et livealbum, Klockan 2 på natten, öppet fönster…

Love Shops sanger og sangskriver Jens Unmack er kendt som en stor fan af Thåström og har i 2007 indspillet en dansk version af Thåströms sang "Sönder Boulevard", der er inspireret af de år, Thåström boede på Vesterbro. 


LÆS OGSÅ: Julekalender låge 11: Hør årets bedste sang ifølge Jens Unmack

GAFFA har anmeldt Thåström adskillige gange live, og han har altid fået fem stjerner, bortset fra på Roskilde Festival 2015, hvor det blev til de maksimale seks stjerner. Hans seneste koncert i Danmark var på Haven Festival på Refshaleøen i 2018, hvor han blandt andet sang "Sönder Boulevard".

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: En fanfanfans god kraftpræstation!


Billetsalget starter onsdag 25. august kl. 10.00 via livenation.dk og ticketmaster.dk

Varm op med "Sönder Boulevard":


ANNONCE