Nyhed

Vi er klar til GAFFA På Græs – om lidt går det løs!

GAFFA.dk – alt om musik

Alt er klart til GAFFA På Græs på gårdbryggeriet Herslev Bryghus lige uden for Roskilde den 27.-28. august. 

Programmet til GAFFA På Græs byder på Hugorm, The Savage Rose, Lord Siva, Oh Land, Greta, Patina, Joyce, Prisma, Freja Kirk, Brimheim, Pil, Gro, Kajsa Vala, Ginne Marker og Høker. Værterne bliver den mangeårige GAFFA-skribent Henrik Tuxen og L.I.G.A-trommeslager Ihan Haydar.

GAFFA, Gimle og Herslev Bryghus vil fejre livemusikkens tilbagekomst. Samtidig ønsker vi at sætte fokus på den nye generation af artister, hvis koncerter vi i mange tilfælde har måttet undvære under pandemien. Derfor arrangerer vi nu to dages musikfest med et forrygende musikprogram, dejlige naturøl og mad fra lokale producenter i rå og smukke omgivelser omkring gårdbryggeriet Herslev Bryghus – lige uden for Roskilde. GAFFA omdanner Herslev Bryghus til en festplads med musikken som omdrejningspunkt for alt det fællesskab og kunst, vi har manglet.


Med en unik lokation og et stærkt program kan gæsterne nyde et udsnit af tidens mest anmelderroste og innovative musik. Til GAFFA På Græs er der rig mulighed for at fejre vores genvundne fællesskab og frihed med plads til alle i trygge rammer – naturligvis med respekt for de restriktioner, der fortsat gælder.

Billetter: Dagsbilletter koster 300 kr. Partout 550 kr.  + gebyr i salg på Billetlugen.dk

PROGRAM


Fredag 27. august

14:30 The Savage Rose

15:45 Kajsa Vala


16:45 Freja Kirk

18:00 Brimheim

19:00 Patina


20:15 Prisma

21:15 Hugorm

 


Lørdag 28. august 

14:00 Gro

15:00 Oh Land


16:00 Ginne Marker

17:00 Greta

18:15 Høker


19:00 Lord Siva

20:00 Pil

21:15 Joyce


(dørene åbner kl. 13.00 begge dage)

Øvrige praktiske oplysninger:

Dato: 27.+ 28. august 2021


VenueHerslev Bryghus, Kattingevej 16, Herslev, 4000 Roskilde

Åbningstider: Dørene åbner kl. 13.00 begge dage, sidste koncert slutter senest kl. 22.30 – baren lukker samtidig og pladsen lukker kl. 23.00.

Billetter: Dagsbilletter koster 300 kr. Partout 550 kr.  + gebyr i salg på Billetlugen.dk


Offentlig transport: Bus 207 kører fra Roskilde til Herslev (og tilbage igen) hver halve time  – se Rejseplanen. Der er indsat ekstra busser mod Roskilde kl. 23.30 fredag og lørdag.

Parkering med bil/cykel: Markparkering 500 meter fra festpladsen i retning mod Roskilde.

Børn: Børn under 15 har kun adgang ifølge med voksne. Børn under 12 år har gratis adgang ifølge med voksen.


Camping: Fri camping ved Herslev Strand - 900 meter fra festpladsen - https://udinaturen.dk/shelter/2862

Øvrige overnatningsmuligheder: https://www.visitfjordlandet.dk/sov-godt/

Mad & Drikke: Det er ikke tilladt at medbringe egne mad og drikkevarer, dog må man gerne meget gerne medbringe vandflaske og der er gratis vandpost.


Der sælges et udvalg af økologisk mad (80%) fra 3 boder på området. Desuden sælges der et stort udvalg af øl, vand og vin – både med og uden alkohol.

Pladsen: Festområdet består af en gårdsplads med bar og madboder, en festplads med plads til 1.000 publikummer, græs og den store scene (Markscenen), samt haven, hvor man finder den lille scene (Havescenen). Området er desuden udstyret med borde og bænke, så man har mulighed for at sidde ned i løbet af dagen.

Corona:


Alle gæster skal kunne fremvises gyldigt Coronapas ved indgangen eller en negativ covid-19-test, som er mindre end 72 timer gammel.

Der er IKKE krav om mundbind.

På pladsen er der opstillet håndsprit ved alle barer og madboder, og der er mulighed for både at vaske hænder og spritte af ved toilletter.


Der er ikke afstandskrav for dette arrangement, og selv om der god plads på Herslev Bryghus, så opfordrer vi til at publikum holder afstand.

Du kan får yderligere hjælp og oplysninger ved at ringe eller skrive til:

Billetlugen - Kundeservice:


Frivillig på GAFFA På Græs?


skriv til [email protected] for mere info

ARTISTER

Hugorm
Hugorm alias Simon Kvamm (sang), Morten Gorm (guitar) og Árni Bergmann (trommer) brød solidt igennem i 2020 med debut-ep'en Folk skal bare holde deres kæft og albummet Kom, vi flygter, der begge har fået flotte anmeldelser. Musikken er aggressiv, men samtidig melodisk rock med inspiration fra hiphoppen, og bandet har givet talrige, udsolgte og intense koncerter i 2020 og 2021, hvor Simon Kvamms mangeårige sceneerfaring fra Nephew og De Eneste To ikke fornægter sig.


Oh Land
Oh Land alias Nanna Øland Fabricius debuterede i 2008 med albummet Fauna og fik sit store gennembrud med sit andet, selvbetitlede album fra 2011. Dette udspil indeholdt hittene "Sun of a Gun" og "White Nights" og udkom også i USA, hvor Oh Land blandt andet optrådte i David Lettermans talkshow. Siden har hun udgivet yderligere tre anmelderroste album og har et nyt udspil på vej, og den alsidige kunstner har blandt meget andet også skrevet musik til hele to balletter med scenografi af dronning Margrethe og været dommer i tre sæsoner af X Factor.

The Savage Rose
The Savage Rose behøver forhåbentlig ikke nogen nærmere præsentation. Bandet har været aktivt uafbrudt siden 1967 (!) og har gennemgået talrige udskiftninger, men hele tiden med den ultrakarismatiske sanger Annisette som det vokale kraftcenter. Gruppen er især kendt for albummene Dødens Triumf (1972) og Black Angel (1995) og for deres utrættelige sociale engagement. De har turneret nærmest konstant, og i 2017 kunne de opleves på Roskilde Festivals Orange Scene. Samme år var de blevet tildelt GAFFAs Specialpris, og i 2020 modtog de – omsider – IFPIs Ærespris ved Danish Music Awards.

Lord Siva
Lord Siva er en sand hitmager. Urban-sangeren stod for et af 2020’s største danske sommerhits, “Solhverv”, og året før hittede han med massivt sammen med produceren Vera på det engelsksprogede “Paris”. Live kan du forvente sange på både dansk og engelsk fra kunstneren, som debuterede tilbage i 2014 med det mere hiphop-orienterede og mørke album 180, men gradvist har bevæget sig mod poppen og lyset.


Joyce

Det unge post-punk/pop/rockband Joyce har fået en flyvende start. De udgav i 2020 deres debutalbum, Formskifter, og det var simpelthen årets bedste danske album overhovedet ifølge en afstemning blandt GAFFAs anmeldere. Bandet fik også P3- og P6 Beat-radiohits som “Djævlen", "Formskifter" og "Åh nej, chefen ringer", blev nomineret til P3 Talentet-prisen og modtog en Steppeulv som Årets Håb. De har trods pandemien allerede givet en del koncerter for fyldte sale og fået fremragende anmeldelser for deres højenergiske liveshows med den yderst karismatiske sanger Sebastian Wegener i front. Blandt andet kunne de opleves til Roskilde Festivals koncertrække Summer Days.

GRETA


GRETA fik intet mindre end de maksimale seks stjerner af GAFFA for sit debutalbum Ardent Spring fra 2020. GRETA skriver musik, der er båret af nostalgi og inspireret af fremtiden. Hun elsker 80’er-synths og elektroniske grooves. I kunstfærdige popbobler lever hendes imponerende og lyse vokal, mens tyngden mærkes i hendes tekster om eksistentielle tanker, livets indre og ydre modsætninger, lys og mørke. GRETA var nomineret til en Steppeulv som Årets Håb og har netop givet en anmelderrost koncert til Roskilde Festivals Summer Days.

Ginne Marker

Ginne kan med sine smukke og originale sange, sit fremragende guitarspil og sin rørende stemme virkelig formidle store følelser på en lavmælt og underspillet måde. Kald det pop, jazzpop, singer/songwriter. Musikken favner det hele og har inderlighed og stærk historiefortælling som sin røde tråd. Ginne Marker udgav i november 2019 sit debutalbum For Seasons to Come, der fik fem stjerner i GAFFA og har mere end fem millioner streams alene på Spotify. Sidste år modtog hun Årets Talent samt Årets Komponist inden for Jazz ved uddelingen af sangskriverprisen Carl-Prisen, og hun arbejder nu på sit andet album.


Kajsa Vala

Den danske Americana-singer-songwriter og guitarist Kajsa Valas navn har summet i krogene, siden hun i 2018 lagde Spot Festival ned med sit fantastiske band. I 2019 medvirkede Kajsa Vala til hyldestkoncerter for Bruce Springsteen og turnerede som det tredje medlem af det legendariske orkester Psyched Up Janis. Det er sidenhen blevet til flere samarbejder mellem Kajsa Vala og Psyched Up Janis’ Sune Rose Wagner, der blandt andet har mikset hendes single “Regrets”, ligesom hun har sunget duet med Silas Bjerregaard (eks-Turboweekend) på sin seneste single, “Other People”. Kajsa Valas seneste album er det anmelderroste Tomorrow Is Not Lost fra 2018, og hun arbejder for tiden på sit tredje album. 

Freja Kirk


Freja Kirk er en af stjernerne på forsiden af GAFFAs aktuelle The Queer Issue. Hun er kendt for sin blanding af pop, r&b og direkte tekster, blandt andet på sangen “Pussy Gone Wild”. Freja Kirk debuterede i 2014 med albummet Monophobia, og efterfølgeren Pussyfied fra 2019 fik de maksimale seks stjerner af GAFFA. Kirks seneste udgivelser er ep’en Sloppy Seconds fra 2020 og singlen “Glassy Eyes” fra i år.  

PATINA

Popgruppen Patina alias de tre sangere og trommeslagere Søren Bastrup Bojsen, Mads Skov Hansen og Gregers Møller Jensen vandt i 2019 KarriereKanonen, og siden er det gået stærkt for dem. De fik pladekontrakt med selskabet No3 (The Minds of 99, Phlake, Calby, Aksglæde med flere), og deres første single her, “Flammer rammer”, blev det mest spillede nummer på P3 i 2020. Bandet blev også nomineret til P3 Talentet-prisen, og i februar 2021 udsendte de deres velanmeldte debutalbum, Drømmefanger. Det er svært at stå stille til gruppens dansevenlige musik, så de er det perfekte orkester til en sommer, hvor man atter må stå op til koncerter.


PRISMA

Den danske søskendeduo PRISMA udgav i juni deres anden ep, Inside Out, som fik de maksimale seks stjerner af GAFFA fulgt af en femstjernet koncertanmeldelse fra Rust. Søstrene Frida og Sirid Møl Kristensen er inspireret af kunstnere som Agnes Obel og The Raveonettes. Deres numre er især kendetegnede af de sfæriske og velklingende flerstemmige vokaler, der svæver på en minimalistisk og tung produktion af støjende guitarer og elektroniske soundscapes. Teksterne tager udgangspunkt i det nære og rummer stærke følelser og personlige historier, både om livets store spørgsmål og om Frida og Sirids søsterforhold. 

Høker
Den unge kvartet Høker er med egne ord "lyden af en generation, der vælter væggene mellem hiphop, punk og pop". I 2019 udgav de deres debut-ep, vandt KarriereKanonen og blev udvalgt til at varme op for The Minds of 99 i Royal Arena. Året efter fik de solidt hit med sangen "Ud af dig", og senere i år udsender de deres debutalbum. Fremtiden er kun lige begyndt for Høker, og vi glæder os til at følge med på rejsen.


Brimheim
Brimheim er ligesom Freja Kirk en af stjernerne på forsiden af GAFFAs aktuelle The Queer Issue. Brimheim er et alias for den dansk-færøske sanger og sangskriver Helena Heinesen Rebensdorff. Musikken er eftertænksom indierock med smuk, dramatisk vokal. Brimheim udgav sidste år sin anmelderroste debut-ep Myself Misspelled, hvorfra “Exquisite Bliss” blev et solidt hit på P6 Beat. Dette forår har hun hittet med singlen “Call It What You Want” fra sit kommende debutalbum. 

Pil
Sanger og sangskriver Pil med efternavnet Jeppesen var i juni en af årets to vindere af KarriereKanonen. “Jeg gør en dyd ud af, at min musik er en forlængelse af mig som person. Sangene handler om alle de følelser, der ætser og river lidt, og jeg prøver altid at grave i mine egne oplevelser og skrive om de ting, jeg selv går og kæmper med, for det er jeg nok ikke ene om,” har Pil udtalt om sin musik. I 2019 udgav hun sin første ep, og siden er fulgt to singler, senest “Omvendt” fra tidligere i år. 

Gro
Gro er et alias for sanger, multiinstrumentalist og producer Julie Møller Christensen. Musikken er melodisk elektropop med luftig vokal og engelsksprogede tekster, og Gro har indtil videre udgivet singlerne “In the Woods” og “Fade in Time” – og der er meget mere på vej.


Værter:

Henrik Tuxen har været skribent på GAFFA siden 1996 og er desuden forfatter til en række musikbøger om blandt andre Pearl Jam, Kurt Cobain og Kashmir. Han har skrevet næsten 100 forsidehistorier til GAFFA og har interviewet et stort udvalg af rockens største ikoner, fra førnævnte Pearl Jam over Radiohead til Robert Plant og Jimmy Page fra Led Zeppelin, og han har holdt flere end 100 foredrag om stribevis af musikkens legender samt artists talks med navne som Band of Horses, Tina Dickow, Steffen Brandt og mange, mange flere. Han har også selv en fortid som musiker, blandt andet i 90’er-rockbandet Sharing Patrol, så både publikum og optrædende er i særdeles trygge hænder med Tuxen bag mikrofonen – han kan også trække et kabel, hvis det bliver nødvendigt.

Ihan Haydar har siden 2012 været trommeslager i popgruppen L.I.G.A der i 2013 fik deres store gennembrud med debutsinglen ”Skylder dig ik’ noget” og også er kendt for sange som ”Den første gang” og ”POP”. I år har de udgivet to singler, og de kan stadig skabe ørehængere. Tidligere på året udsendte Ihan sin anmelderroste selvbiografi Pigen med trommestikkerne om at komme til Danmark som irakisk flygtning og tage kampen om med forældrenes mellemøstlige normer og fordomme for at forfølge sine drømme og skabe sig en karriere og et liv sammen med den mand, hun elsker. Ihan er også ambassadør for Dignity (Dansk Institut Mod Tortur) og Global Goals World Cup (under FN). Hun har prøvet mere end de fleste, så vi er meget glade for at kunne præsentere hende som medvært for GAFFA På Græs.


 

*************

Frivillig på GAFFA På Græs?


skriv til [email protected] for mere info.

Varm op med playlisten nedenfor:


ANNONCE