Nyhed

Bedre beskyttelse af billeder til Android

GAFFA.dk - alt om musik

Funktionen med at kunne låse billeder til mobilen spreder sig nu fra Pixel til flere Android-baserede enheder

Sidste år introducerede Google en funktion, hvor det blev muligt at holde billeder på mobilen, så de ikke blev sendt op i skyen. Funktionen gør, at du kan udvælge billeder og videoer, og så få dem flyttet over i en folder på mobilen. Denne låses så igen af enten en kode eller af biometri – altså fingeraftryk eller ansigtsgenkendelse.

Den funktion sikrer, at uanset hvem der har givet mere eller mindre adgang til dine billeder i Googles sky, så kan de ikke se fx billeder af dit nyfødte barn, gaven til konen, eller hvilke billeder du måtte ønske at holde helt for sig selv.


Samtidig kan du også sagtens lade andre bladre gennem dine billeder, de vil ikke kunne se billeder, du har smidt over i den låste folder.

Funktionen var dog oprindeligt kun til at finde på Googles egne Pixel-mobiler, men ifølge internetmediet Android Central er den nu begyndt at dukke op på visse Samsung- og OnePlus-enheder.

Funktionen skulle være tilgængelig for mobiler, der kører Android 6 eller senere, og Google har lovet, at funktionen også bliver tilgængelig i Google Foto til iPhone, men først i starten af 2022.


Ulempen ved funktionen er naturligvis, at billeder, der ligger i den låste folder ikke bliver kopieret op i skyen, så hvis du mister din smartphone, så er de helt væk.

LÆS OGSÅ: Google på vej med eget smartwatch

ANNONCE