Nyhed

Coldplay annoncerer slutdato

GAFFA - alt om musik

Succesbandet vil stoppe med at lave ny musik i 2025

Britiske Coldplay med Chris Martin i front annoncerede tidligere på året en stor turné i 2022, og i starten af december udkom den ny live-ep. Deres niende og seneste studiealbum, Music of the Spheres, udkom i oktober måned, og i den forbindelse udtalte Martin til BBC, at bandet vil lave i alt tolv album - hvorefter de vil stoppe med at lave ny musik.

Nu har Martin så fulgt op på den overraskende udmelding, og sat en konkret udløbsdato på bandet. De vil dog, ifølge forsangeren, fortsætte med at turnere og samarbejde med andre kunstnere. "Vores sidste regulære album vil udkomme i 2025, derefter tror jeg kun, vi vil turnere," udtalte Martin til BBCs Radio 2 onsdag og specificerede:

"Måske vil vi lave nogle samarbejder, men selve Coldplay-bagkataloget slutter der."

LÆS OGSÅ: STORT COLDPLAY-INTERVIEW: Gud er svaret

Skal man tro GAFFA anmelder Kristian Bach Petersen, er der dog ingen grund til at begræde, at der således er sat en udløbsdato på succesbandet. Han anmeldte Music of the Spheres under overskriften "overproduceret og blodfattig emoji-poprock," idet han gav albummet to stjerner og følgende ord med på vejen:

"I et interview op til udgivelsen af dette deres niende udspil udtalte forsanger Chris Martin, at han ikke så Coldplay have meget mere end tre-fire yderligere albums i inspirationskisten, før det var slut med nye sange. Hvis det er tilfældet, er der, baseret på Music of the Spheres, ikke vildt meget grund til at fortsætte helt til 12, for bunden bliver allerede skrabet."

ANNONCE