Nyhed

Danske progpionerer til Amager Bio - genforenet med original organist

GAFFA.dk – alt om musik

Ache giver desuden koncert på festivalen Kun For Forrykte til sommer

I en forhåbning om, at det bliver muligt at spille koncerter i foråret 2022, mødes Ache igen i øvelokalet efter en lang corona-pause. De giver nemlig koncert i Amager Bio i hovedstaden 21. maj 2022.

Det danske 70'er-prog-rock-band Ache besluttede i 2018, at de ville sætte en reunion i søen, men stifter og trommeslager Gert Smedegaard døde desværre af kræft i november 2018. Allerede ved Smedegaards bisættelse valgte hans søn Jacob dog at tilbyde sig som nyt medlem, og faderens minde blev hædret med den nye bandkonstellation ved en mindekoncert ved Bartof Station. 

Der er dog sket lidt ændringer siden gruppen i 2019 genopstod. Efter mindekoncerten for Gert Smedegaard har tangentspiller Per Wium valgt at træde ud af Ache.

Intet er dog så skidt, at det ikke er godt for noget. Den gode nyhed er nemlig, at Peter Mellin er tilbage i Ache. Han var med fra starten af Ache helt tilbage fra dannelsen af bandet i 1968. Mange anerkender Mellins store rolle og betydning for Aches musik og ikke mindst for hans Hammond- og keyboardspil både live og på Aches første lp’er, De Homine Urbano og Green Man.

Dermed er nu tre medlemmer helt tilbage fra starten af Ache med i det nye line-up: Peter Mellin (keyboards/vokal), Torsten Olafsson (bas/vokal) og Finn Olafsson (guitar/vokal).
De nye yngre kræfter i bandet er tidligere Ache-trommeslager Gert Smedegaards søn Jacob Smedegaard på trommer/vokal og August Ussing (leadvokal/keyboards/guitar), og Bjarne ”Eskild” Eskildsen står ved mixerpulten.

Ache var et af 70'ernes allermest prominente alternative rockbands herhjemme, og deres albums er sidenhen blev genudgivet efter årtusindskiftet. Bandet kom kuriøst nok i mediernes søgelys i 2015, da rapperen Travis Scott og hans producere valgte at sample guitarriffet fra Aches "Expectation" fra 1976 til sin sang "Pornography".

LÆS OGSÅ: Prog-rock-pionererne Ache genopstår efter 40 år

Billetter til koncerten i Amager Bio den 21. maj kan købes lige her.

Hør "Expectation" og kom i stemning herunder:

ANNONCE