Nyhed

Familier til Astroworld-ofre takker nej til Travis Scotts tilbud om at dække begravelsesudgifter

GAFFA.dk – alt om musik

Advokaten til en af familierne beskriver tilbuddet som ”nedgørende” og ”meget upassende”

Tre dage efter de tragiske begivenheder til Astroworld festivalen den 5. november, der siden har medført, at i alt 10 mennesker har mistet livet, tilbød Travis Scott at dække udgifterne for ofrenes begravelser. Det har fem af ofrenes familier imidlertid takket nej til, skriver Rolling Stone.

Familien til niårige Ezra Blount, der mistede livet som festivalens yngste offer efter at have ligget i kunstig koma, var de første til at afvise tilbuddet.


Familien takkede nej i mandags, og efterfølgende har fire yderligere familier udtalt til Rolling Stone, at de heller ikke har planer om sig at tage imod tilbuddet. I stedet vil de lade det være op til retten at afgøre, hvordan retfærdigheden kan opnås på bedste vis.

Advokaterne til ofrenes familier har desuden givet udtryk for, at de ser Scotts tilbud som et forsøg på at mindske presset fra offentligheden frem for et ægte udtryk for anger.

”Af alle de ting, den her sag drejer sig om, er det den mindste bekymring. Familien er opsat på at skabe forandring og sikre, at dette aldrig vil ske til en koncert igen,” udtaler Richard Mithoff, som er advokat for familien til den 14-årige John Hilgert, der mistede livet under koncerten.


Mithoff beskriver desuden tilbuddet som ”ærlig talt nedgørende og meget upassende set i forhold til omfanget af den tragedie, som har fundet sted.”

Philip Corboy repræsenterer familierne til de 21-årige venner Jacob Jurinek og Franco Patino. Corboy fortæller, at det faktum, at Scott i første omgang tog kontakt gennem advokater, får situationen til at fremstå upersonlig og uoprigtig. Scotts tilgang over for familierne mangler, ifølge Corboy, ”enhver form for personligt præg.”

Rolling Stone kontaktede en repræsentant for Scott, som dog nægtede at kommentere sagen.


LÆS OGSÅ: Travis Scott er sønderknust over dødsulykke ved festival i USA

Tony Buzbee, som er advokat for familien til den 21-årige Axel Acosta, har udtalt, at han modtog en opringning fra en lokal advokat, men at han ikke ringede tilbage. Han beskrev situationen som ”bullshit” og tilføjede, at hvis Scott oprigtigt bekymrede sig for familierne, ville han ikke have delt tilbuddet med offentligheden i en pressemeddelelse.

”Lad familierne sørge og hold kæft, det er det. Når sådan noget sker, er der ikke en hel masse, som én som Travis Scott kan gøre for at lette deres smerte,” udtaler Buzbee og tilføjer:


”Hvad end vi får fra ham, vil vi få gennem retssystemet.”

Ifølge NME har Megan Thee Stallion valgt at aflyse sin homecoming-koncert, som skulle have fundet sted fredag den 3. december i Houston, af respekt for alle, som er berørte af Astroworld-tragedien.

Sangeren har bekræftet aflysningen i et statement til Houston Chronicle, hvori hun beskriver, at Houston ”stadig er ved at hele”, og at samfundet har brug for tid til at sørge.


LÆS OGSÅ: TILBAGEBLIK: Når koncerter går galt – 10 tragiske ulykker

ANNONCE