Nyhed

Madonna langer ud efter Tory Lanez: Du har taget min sang uden at spørge

GAFFA - alt om musik

Den voldssigtede rapper har angiveligt samplet 1985-hit uden at spørge om lov

For et par uger siden udgav den canadiske rapper Tory Lanez sit nye track "Pluto's Last Comet" - inklusive et instrumentalspor, som lyder umiskendeligt som et sample fra Madonnas 1985-hit "Into the Groove."

Det har nu fået Madonna til at rette direkte henvendelse til Lanez via hans Instagram-konto, hvor den 63-årige poplegende har kommenteret et af hans opslag med bemærkningen: "Læs dine beskeder angående ulovlig brug af min sang "Into the Groove"!"


Det er endnu uklart, hvilke juridiske skridt, Madonna vil tage i sagen. "Into the Groove" udkom oprindeligt som single i sommeren 1985 - blot et par dage efter Madonnas ikoniske Live Aid-optræden den 13. juli 1985. Hør begge sange herunder.

"Into the Groove" figurerede i filmen Desperately Seeking Susan - med Madonna i hovedrollen - og udkom siden på en genudgivelse af albummet Like a Virgin.


Billboard, som har afdækket historien, har forgæves forsøgt at få en kommentar fra de respektive kunstneres lejre - ligesom det er uvist, om Lanez overhovedet har set Madonnas henvendelse. 

Tidligere på måneden skrev mange musikmedier om den igangværende retssag mod Lanez for et overfald på kollegaen med kunstnernavnet Megan Thee Stallion. Lanez - som egenlig hedder Daystar Peterson - er under anklage for at have skudt offeret i fødderne med et halvautomatisk våben, mens han råbte "dans, bitch!"

Episoden fandt sted i 2020, men det var først efter flere måneder, at Megan Thee Stallion satte navn på sin overfaldsmand via sine sociale medier. Siden har Peterson overtrådt sit polititilhold mod kollegaen, da han i juli 2021 forsøgte at komme ind på scenen under hendes show på festivalen Rolling Loud Miama i Florida, USA.  

 

ANNONCE