Nyhed

Nick Cave udgiver ny sang med Warren Ellis – og giver råd til sit 16-årige jeg

GAFFA.dk – alt om musik

Nummeret er en del af soundtracket til en kommende dokumentarfilm

Nick Cave og Warren Ellis er draget ud på endnu en musikalsk rejse sammen i skabelsen af soundtracket til dokumentaren La Panthère Des Neiges (også kendt som The Velvet Queen). Nu har duoen udsendt endnu en smagsprøve i form af sangen ”Les Cerfs”. Det skriver NME.

I dokumentaren, som finder sted på det tibetanske plateau, følger vi dyrefotografen Vincent Munier, mens han leder forfatter Sylvian Tessons i en søgen efter den særlige sneleopard, som filmen også tager sit navn efter.

Artiklen fortsætter under videoen

Sidste måned delte Cave og Ellis en unik udgave af nummeret ”We Are Not Alone”, som ligeledes vil være at finde på soundtracket – dog i en anden version.

Det fulde soundtrack er sat til at udkomme den 17. december. Ellis har tidligere udtalt følgende om projektet:

”Der er noget ved hjertet i denne film, der tiltrækker dig. Jeg indså efter en dag, at jeg ville gøre, hvad end der skulle til, for at komponere et helt originalt lydspor. Filmen fortjente at have sin egen musikalske stemme.”

Musikeren inviterede herefter Nick Cave til at komme ind og ”spille lidt klaver”. Efter at Cave så filmen, endte sangeren dog med at blive i fire dage, hvilket i sidste ende mundede ud i et fælles soundtrack.

Ellis beskriver oplevelsen som ”en af mine favoritoplevelser med at arbejde med et projekt nogensinde.”

LÆS OGSÅ: Nick Cave deler ny salme

Nick Cave har tidligere talt om sit mangeårige samarbejde og venskab med Warren Ellis på hjemmesiden Red Hand Files, hvor musikeren besvarer spørgsmål fra fans. Her beskrev Cave tre niveauer af venskab og konkluderede, at Ellis udfyldte alle tre roller.

For nylig skrev en 16-årig fan, som netop var begyndt at lytte til Caves musik, til den australske musiker og spurgte, hvilket råd han ville give til sit 16 år gamle jeg.

Cave bemærkede, at det var et svært spørgsmål at besvare, idet han stadig var sit 16-årige selv – bare et halvt århundrede ældre.

”Mit ældre jeg, den nuværende destination for mit yngre selv, er mestendels glad,” skrev sangeren.

Cave forklarede, at han følte en trang til at advare sit 16-årige jeg om ikke at gentage de fejltagelser, der lå forude.

”Men ser du, dette ældre og mere erfarne selv ved også, at disse smertefulde ting ofte er de ting, der i sidste ende giver livet substans og mening. Mit ældre selv ved, at livets fejltagelser er skæbnens måde at lægge de spor, som vil føre mit yngre selv til det sted, hvor jeg er i dette øjeblik – dette mestendels glade sted, hvor jeg sidder, med solen skinnende ind gennem vinduet, og skriver et svar til dit excellente spørgsmål,” skrev Cave og tilføjede:

”Hav et godt liv, det er alt sammen foran dig.”

La Panthère Des Neiges udkommer i USA den 22. december.

LÆS OGSÅ: REDAKTIONEN: Her er årets 20 bedste internationale album

ANNONCE