Nyhed

Ny Android-version er godt nyt for billige mobiler

GAFFA.dk - alt om musik

Android Go er en skrabet version af operativsystemet til mobiltelefoner, og den nye version lover at gøre mobilerne hurtigere og mere effektive

Android-baserede mobiler verden over er hastigt ved at få en opgradering af deres operativsystem. Version 12 kommer til de nyere modeller, der har hestekræfter nok til at trække den nye version.

Mange af de billigere smartphones på markedet kan dog ikke trække den fulde version, og til dem har Google haft deres Android Go-version. Den er nu også på vej i en version 12, og ifølge en pressemeddelelse fra Google skulle Android 12 Go gøre enheder op til 30% hurtigere.


Det skal lægges oven i de 20%, Google formåede at øge hastigheden med Android 11 Go sidste år.

Men Google har flere forbedringer til operativsystemet til de billige smartphones. De lover blandt andet at gøre start-animationer mere flydende, og så har de gjort batterilevetiden bedre ved automatisk at sætte apps i "sovetilstand", hvis de ikke bliver brugt hyppigt.

Der er også en funktion på vej, der potentielt kan spare plads på enhederne, nemlig Files Go, som sletter filer, og automatisk genskaber dem efter 30 dage – en spændende funktion, der hurtigt kan giver dig ekstra plads på en presset smartphone.


En anden funktion, der kommer med Android 12 Go, er "Nearby Share", der gør du kan spare data og båndbredde ved at overføre apps mellem enheder.

Der er også en funktion på vej, som gør, at du kan dele websider via en genvej fra der, hvor du ser dine seneste apps.

Google lover, at Android 12 Go har fokus på privatliv og databeskyttelse, og derfor kan du blandt andet se alle de tilladelser, dine apps har, og fjerne dem, direkte fra det nye privatlivs dashboard.


Statuslinjen får også en opdatering, hvor du direkte kan se, om kamera og/eller mikrofon er aktiveret. Der kommer også mulighed for at oprette en midlertidig gæstekonto på din smartphone, hvis du skal låne din mobil ud, og ikke vil give gæster adgang til alt på din enhed.

Android 12 Go skulle begynde at rulle ud i starten af 2022.

LÆS OGSÅ: Adobe vil gøre det lettere at være kreativ


ANNONCE