Nyhed

Nu kan børn lave deres helt egen musikvideo

GAFFA.dk - alt om musik

Gennem kreativ leg og musik får børn nu mulighed for at instruere, producere og medvirke i deres egne musikvideoer. Det er resultatet af et samarbejde mellem Lego Koncernen og Universal Music Group

Vores børn elsker at lege, danse, synge og ikke mindst bruge computere, tablets og smartphones, og med en helt ny musikvideoplatform får de mulighed for at kombinere alle disse interesser og blive deres helt egen producer af musikvideoer.

Det er et samarbejde mellem Lego Koncernen og Universal Music Group, UMG, der lige har sendt et helt nyt produkt til børn mellem 7 og 10 år på gaden. Produktet handler om, ved hjælp af bestemte Legofigurer og -klodser, musik og en app at skabe deres helt egen og unikke musikvideo, der efterfølgende kan deles.

Produktet har navnet Lego Vidiyo, og det blander fysisk og digital leg med specialeffekter og musikinspirerede minifigurer. Det hele bliver så vakt til live i en kunstig virkelighed, augmented reality, via en app.

Selve produktet består af forskellige elementer, som bliver kaldt for BeatBoxes, Bandmates og BeatBits, en blanding af musikgenrer og -effekter, minifigurer, der repræsenterer musikgenrer, scanningsscene der bruges til at flytte Legofigurer ind i det virtuelle univers og gøre dem "levende" der, samt en række audiovisuelle effekter.

Systemet skulle også indeholde dansetrin og scenerekvisitter, og det hele kan børnene så sætte sammen til en musikvideo, der i princippet er unik hver eneste gang.

I skrivende stund oplyser Lego Koncernen og UMG, at de musikgenrer, der dækkes af Vidiyo er pop, punk, ETDM, tropicon, K-pawp og hiphop.

Indeholdt i systemet skulle der være 30 sange fra UMGs kunstnere, både tophits og klassikere, og der skulle løbende komme flere til. Alle sangene skulle være programmeret til at fungere intuitivt med systemet og sikre, at de matcher til toneart og musikeffekter.

Lego Koncernen og UMG fortæller, at børnene kan vælge tøj, bandenavne og albumsomslag og danne deres egne bands.

Som et spændende lille addendum til historien fortæller UMG, at de lige har skrevet kontrakt med en ny kunstner, L.L.A.M.A, der skulle være en menneskelig version af en af figurerne, der kan fås til systemet.

LÆS OGSÅ: Bedre lyd til hjemmekoncerten

ANNONCE