Nyhed

Ny single fra Fribytterdrømme – og dato for nyt album

GAFFA.dk - Alt om musik

Det danske rockband er klar med ny musik

Så er der nyt fra den danske trio, som i dag har udgivet singlen ‘’Morgenstjerner’’. Gruppen afslører derudover, at deres næste album, med den semidramatiske titel Ikke bange for at dø, men rædselsslagen for at miste livet, udkommer den 9. april. Hør singlen nedenfor.

Albummet og singlen er skrevet og produceret i samarbejde med Rune Rask fra Suspekt og Anders Hvass fra The Entrepreneurs og udgives af Tabu Records, som blev startet af Suspekt i slutningen af 90’erne. Albummet viser rockgruppens udvikling som sangskrivere, og projektet skildrer efter sigende et bredt følelsesspektrum: ‘’Der arbejdes i to yderpunkter: Det maniske ekstatiske og det depressive, men dog eftertænksomme’’, fortæller de.

Gruppens sanger Lau Pedersen udtaler sig således om samarbejdet med Rune Rask og Tabu Records: ‘’Manden kan lave bas og beats som ingen andre. Vi var meget inspirerede af samples og de langsomme beats i starten af skriveprocessen. På den baggrund var Rune Rask det oplagte valg. Undervejs har vi dyrket en fælles kærlighed til 90’er-triphop, som jeg synes skinner igennem på pladen’’.

Fribytterdrømme består af Tobias Smith Agger på keyboard, Lau Pedersen på vokal og guitar og Felix Corrigan Suneson på trommer. Siden gruppens dannelse i 2011 kan de nu tælle to ep’er, tre album og en håndfuld singler på cv’et. 

‘’'Morgenstjerner' er en slags ouverture til hele pladen, der kan beskrives som et sadomasochistisk dyk ned i viljen til at mærke livet. Det er ikke altid lige let at være til, men solen står som regel altid op igen. Spørgsmålet er, om du har ladet dig forme af de knubs, du får undervejs på den her forunderlige rejse, der er dit liv’’, forklarer Lau Pedersen.

I forbindelse med udgivelsen af Ikke bange for at dø, men rædselsslagen for at miste livet spiller Fribytterdrømme en releasekoncert i Vega den 24. april. Gruppen kan derudover opleves live på deres forårsturné i april og maj i år. 

Billetter kan købes lige her.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Fribytterdrømme lige ned i publikums dunkende og hungrende rockhjerter

Hør "Morgenstjerner":

ANNONCE