Nyhed

Transportabel lyd skal fylde mindre

GAFFA.dk – alt om musik

Når du skal have musikken med dig rundt, så skal højttaleren ikke være for stor. Men indtil videre har stor lyd ofte været forbundet med en stor transportabel højttaler. Men nu er der en ny teknologi på vej, der kan bringe den store lyd ned i en mindre højttaler

Et nyt patent fra højttalerfirmaet Sonos tyder på, at de er på vej med en mindre udgave af en af deres transportable højttalere. Ifølge patentet så skulle den nye højttaler både blive lettere og mindre.

Med det nye højttalerpatent tyder meget også på, at Sonos vil omfavne Bluetooth-teknologien. Hvor de før enten har kørt på eget netværk, eller husets WiFi, så skulle den nye højttaler understøtte Bluetooth.

Det er så også en teknologi, der er nødvendig for en transportabel højttaler, der ikke altid kan være i nærheden af et trådløst netværk.

Patentet siger dog intet om, hvorvidt højttaleren kommer til at understøtte Google Home, Siri eller Aleksa, men de fleste smarte højttalere på markedet vælger en eller flere af disse taleassistenter, så et godt gæt er, at det også kommer til at ske her.

De tegninger, der er lagt med patentet, viser yderligere, at Sonos har planer om at forsyne den med trådløs opladning og et kabinet der, om end mindre, minder om den eksisterende Sonos Move.

Hvornår Sonos eventuelt måtte præsentere en ny højttaler for offentligheden, vides ikke. Men da de ikke har så mange varer på hylden med transportable højttalere, ja faktisk har de kun en, så kan der næppe gå ret længe.

LÆS OGSÅ: Bæredygtighed og dansk lyd forenes i ny højttaler

ANNONCE